Kώστας Πτέρας : Από το κακό στο …χειρότερο…!

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

 

Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο και αυτό δεν το λένε πολίτες που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., αλλά στελέχη τα οποία έδωσαν.. μάχες για να αλλάξει σελίδα το πολιτικό σκηνικό. Όλοι βλέπουν, πως το πολιτικό κλίμα, μ’ όλα τα άσχημα επακόλουθα, είναι πολύ βαρύ τόσο στα θέματα του εσωτερικού της χώρας, όσο και σε ζητήματα που σχετίζονται με την Εξωτερική Πολιτική.

Στο Εσωτερικό η κυβερνητική συνοχή έχει τελευταία κλονισθεί επικίνδυνα και πολλοί υποστηρίζουν πως η πολιτική κατάσταση είναι η χειρότερη δυνατή. Η συμπαγής μάζα των 153 βουλευτών έπαυσε να λειτουργεί αρμονικά. Η σκανδαλολογία, τα πρωτοφανή γεγονότα της Τούμπας, με τον Ιβάν Σαβίδη, τον εκλεκτό του Τσίπρα, και οι διαφορετικές απόψεις, που εκπέμπονται, για τα ίδια θέματα, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καταδεικνύουν πως, η ανίαρη συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου, πρέπει να φτάνει στο τέλος.

Παρά την μεγάλη φορολογική καταιγίδα και την ανεργία, που βιώνουν οι πολίτες, δυστυχώς, η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να επανενταχθεί στο διεθνές οικονομικό σύστημα. Το ζήτημα των Τραπεζών, που το πλήρωσε ακριβά ο Λαός με τις περίφημες… Ανακεφαλαιοποιήσεις, παραμένει μετέωρο και δεν υπάρχει, καθαρό βήμα, για συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Δεν πολιτεύεται η Συγκυβέρνηση με γνώμονα τα καθαρά συμφέροντα της χώρας. Λειτουργεί με παλαιοκομματικούς όρους και δυναμώνει καθημερινά το πελατειακό κράτος, με ορίζοντα της επόμενες εκλογές. Οι Τσίπρας – Καμμένος έμπλεξαν τους κομματικούς και εξουσιαστικούς σκοπούς με το συμφέρον της χώρας και γι’ αυτό βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανή αδιέξοδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αδυνατούν να διαχειριστούν την καθημερινότητα και μια εικόνα Διάλυσης αποτυπώνεται παντού. Στον ΕΦΚΑ, χάος προκαλούν 300.000 απλήρωτες συντάξεις. Οι νέες τιμές των Αντικειμενικών αξιών, που έγιναν στο πόδι, φέρνουν νέα βάρη στους πολίτες. Το φιάσκο του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και η αδυναμία του κράτους να πληρώσει 310 εκ.ευρώ, το πρώτο δίμηνο του 2018, να λένε όλα.

Η Συγκυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα εκτρώματα τις Νέας Διαπλοκής και με τις … τερατογεννήσεις που η ίδια εδημιούργησε. Η στρατηγική της έντασης, τα παιχνίδια της εξουσίας, η προσπάθεια να αλώσουν θεσμούς, η παραπλάνηση της κοινής γνώμης, η Novartis, που ήρθε μετά τα πρωτοφανή σε κόσμο συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, για το Μακεδονικό, μαρτυρούν πως τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τους ενδιαφέρει μόνο η ΕΞΟΥΣΙΑ δηλαδή η ΚΑΡΕΚΛΑ.

Στα θέματα της Εξωτερικής πολιτικής η εικόνα είναι το ίδιο ζοφερή. Το Σκοπιανό, όλα δείχνουν πως πάει στις … καλένδες, αφού ζητάνε να αλλάξουμε εμείς το Σύνταμά μας. Το κράτος των «Τσαμηδων» έχασε κάθε μορφή λογικής. Η σύλληψη των δύο Αξιωματικών του Στρατού μας, δεν πρόκειται εύκολα να τελειώσει, αφού πλέον πήρε πολιτική μορφή. Ο Σουλτάνος της Τουρκίας… βρηχάται και απειλεί με Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο και με εισβολή σε κάποιο ελληνικό νησί, θέλοντας, κατά βάση, αναμόρφωση της Συνθήκης της Λωζάνης και το … μισό Αιγαίο, για να πάρει αέριο και πετρέλαιο. Επίσης το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ, επηρεάζει άμεσα και την μητέρα πατρίδα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, που σχοινοβατεί σε μια εύθραυστη ισορροπία, σ’ όλο τα μέτωπα, μοιάζει να ζει, αυτό που έγινε με την κυβέρνηση Σαμαρά τους τελευταίους μήνες της Εξουσίας. Το θέμα της Νovartis έχει ξεθωριάσει, ενώ οι Εταίροι και Δανειστές την αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Η αναξιοπιστία της Συγκυβέρνησης είναι δεδομένο, ενώ η παροχολογία, οι διορισμοί, οι ανακοινώσεις για αυξήσεις στις κατώτερες συντάξεις, οι πιέσεις για επίσπευση μείωσης του αφορολογήτου από το 2019, ενισχύουν να σενάρια για πρόωρες εκλογές, ενδεχομένως και τον Μάιο.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πέρασαν από την στρατηγική της έντασης στην Τερατογένεση της Νέας Διαπλοκής, και από την «Μαδουρισμό» στον έλεγχο των Μ.Μ.Ε., με κατάληξη… στα ήθη της Ρωσικής Μαφίας, πνέει τα λοίσθια…, αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πολιτικών ελιγμών.

Πάμε, λοιπόν από το κακό στο χειρότερο….!