Κώστας Πατέρας :Βαδίζουμε σε τεντωμένο σκοινί…

Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. , Δημοτικός Σύμβουλος, Πολιτευτής.

Δεν λένε να τελειώσουν τα βάσανα της ταλαιπωρημένης μας πατρίδας. Δε στάθηκαν αρκετά τα 7 χρόνια των μνημονίων και η κατάσταση αντί να βελτιωθεί χειροτερεύει και όλα πάλι δείχνουν πως βαδίζουμε σε τεντωμένο σκοινί και ξαναπερπατάμε σε επικίνδυνο ναρκοπέδιο εξαιτίας των λαθών όσων μας κυβέρνησαν και αυτών που μας κυβερνούν.

Το χάσμα ανάμεσα στη χώρα μας και τους δανειστές αντί να μικραίνει και να γεφυρώνεται , δυστυχώς , μεγαλώνει χωρίς ελπίδα να στηθούν δίοδοι επαφής και δίοδοι λύσης των προβλημάτων. Το ΔΝΤ και η ΕΕ , δια του …παντοκράτορα υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε , παίζουν άσχημα πολιτικά παιχνίδια και άλλοτε μεν συμφωνούν άλλοτε δε διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ελληνικό θέμα. Αυτό που αντιλαμβάνονται οι πολίτες είναι ότι όποιος και αν επικρατήσει δηλαδή το ΔΝΤ ή ο Σόιμπλε , οι θυσίες του λαού μας πάνε χαμένες και η κατάρρευση της χώρας μας είναι ένα σενάριο που ξαναπαίζεται.

Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και τα δίνει όλα , για να κλείσει η αξιολόγηση , που έπρεπε να κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου το 2016 , προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και να στηρίξει το πελατειακό κράτος που στήνει εδώ και δύο χρόνια εξουσίας. Έφαγε , στην κυριολεξία , 9 αντιστρατήγους όλοι τους αξιόμαχα και ικανά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων , για να φέρει στην εξουσία τις δικές της επιλογές. Το ίδιο έγινε και στην αστυνομία. Ό,τι κατηγορούσαν και ξόρκιζαν ως αντιπολίτευση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το κάνουν τώρα ως συγκυβέρνηση.

Η φοροκαταιγίδα που έσπειραν στη χώρα κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό και ενίσχυσε την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία της χώρας. Οι φόροι βάζουν φωτιά στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών και το περίφημο <<καλάθι>> της νοικοκυράς είναι σχεδόν άδειο και διάτρητο από μια ΑριστεροΔεξιά , υποτίθεται ,κυβέρνηση. Έρχονται αυξήσεις … σοκ , γιατί οι φορείς της αγοράς είναι αδύνατο να απορροφήσουν την άνοδο του κόστους. Η κατανάλωση πέφτει συνεχώς , τα ράφια αδειάζουν και οι τιμές είναι φουσκωμένες σε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Μόνο η ανατίμηση των καυσίμων θα ανάψει φωτιά στις τσέπες των πολιτών και στην ίδια την οικονομία.

Το σήριαλ της αξιολόγησης συνεχίζεται και παρά τις δηλώσεις Μοσκοβισί , όλοι γνωρίζουν πως την Ευρώπη δεν την κυβερνά η Γαλλία , που και αυτή έχει τα μαύρα οικονομικά της χάλια , αλλά την κουμαντάρει η Γερμανία που συγκέντρωσε όλο τον πλούτο της ΕΕ. Ο Τσακαλώτος , που φαίνεται πως είναι λίγος , δεν μπορεί να σηκώσει το ανάλογο βάρος και τα δίνει όλα στους δανειστές. Δυστυχώς , όμως , η σκληρή στάση αυτών που έστησαν τα μνημόνια οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό , όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2015 , τότε που έστησαν το 3ο μνημόνιο , που στοίχισε στην Ελλάδα 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα νέα οικονομικά μέτρα είναι αναπόφευκτα με ή χωρίς το ΔΝΤ , είτε αυτά τα ονομάσουν 4ο μνημόνιο ή τα αποκαλέσουν νέο πρόγραμμα ή τα πούνε … κόφτη.

Οι κυβερνώντες , μέσα σε ένα τέτοιο βαρύ κλίμα καλούν τους εξαθλιωμένους Έλληνες να πληρώσουν κι’άλλα , τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει , η αισχροκέρδεια ζει και βασιλεύει και η αγορά έχει …στερέψει κυριολεκτικά. Οι επιχειρήσεις δεν …βλέπουν πελάτη και οι τσέπες των πολιτών είναι άδειες. Χάθηκε το γέλιο , το τραγούδι και η αισιοδοξία από τους υπερήφανους πολίτες αυτής της χώρας και ενώ σε όλο τον κόσμο γίνονται πολιτικές ανατροπές στην Ελλάδα υπάρχει ένα πολιτικό και οικονομικό τέλμα.

Οι Τσίπρας-Καμμένος απογοήτευσαν τους ψηφοφόρους. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και οι πρόωρες εκλογές είναι η μοναδική δημοκρατική λύση. Αν έχουν…κότσια ας προσφύγουν στις κάλπες.