Kώστας Πατέρας : Tώρα ψάχνουν για αποστάτες. βουλευτές…!

pateras ds 14

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής

Τραγικές είναι οι εικόνες και οι ειδήσεις, που έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται, εξ αιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την χώρα μας. Φυσικά ούτε αναμενόμενη ούτε λογική είναι η ιδέα της χρεοκοπημένης πατρίδας μας και η απώλεια κάθε είδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Νοικοκυραίοι άνθρωποι κατάντησαν ζητιάνοι και κοιμούνται στα παγκάκια, στα πεζοδρόμια ή στα αυτοκίνητα και τρώνε στα συσσίτια. Αξιοπρεπείς έμποροι έχασαν όλη την περιουσία τους και είναι στα πρόθυρα της παράνοιας. Εργατικοί και τίμιοι υπάλληλοι, βιοτέχνες, εργάτες και συνταξιούχοι πέφτουν από τις ταράτσες των πολυκατοικιών ή βάζουν θηλιά στο λαιμό τους. Παλαιοί άρχοντες στα χωριά έγιναν πάμφτωχοι, αφού τα προϊόντα τους πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Το καλαμπόκι για παράδειγμα έφτασε να πουλιέται δεκατρία λεπτά το κιλό…! Σωστοί άνθρωποι κατά το παρελθόν πέρασαν στην παρανομία και έγιναν κλέφτες ή δολοφόνοι. Αυτή είναι η κατάσταση στην σημερινή Ελλάδα.
Εδώ που φτάσαμε δεν φτάσαμε μόνοι μας. Μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις της κλεπτοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που εμείς εκλέγαμε, εξαρτημένοι από το σάπιο πελατειακό κράτος, που έστησαν εδώ και τέσσερες δεκαετίες, οι άνθρωποι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Αυτό το κατεστημένο που δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο, που πορεύονταν με βάση τα συμφέροντα της Οικογενειοκρατίας, χωρίς αρχές , χωρίς ιδανικά χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.
Αυτό λοιπόν το σύστημα εξακολουθεί ακόμα να μας κυβερνά, να μας παραπληροφορεί, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί και να κάνει το άσπρο μαύρο. Πάντοτε όμως ως συνεργάτες αυτής της απάνθρωπης νοοτροπίας είναι Μεγαλοεκδότες, οι Μεγαλοδημοσιογράφοι, οι Μεγαλοεργολάβοι, οι πολιτικοί και οι οικονομικοί παράγοντες.
Εδώ και βδομάδες παίζεται το…. Σήριαλ με την Τρόικα, τα προαπαιτούμενα και τις περίφημες μεταρρυθμίσεις. Έρχεται ή δεν έρχεται η Τρόικα; Θα μας δώσουν τα λεφτά οι τοκογλύφοι ή όχι; Και το πράμα πάει λέγοντας. Όλοι, όμως, γνωρίζουν ότι αυτή η κατάσταση είναι ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι για να πιέσουν την κοινωνία και να πετύχουν τον σκοπό τους. Ποιος είναι ο σκοπός; Να μην βγουν στους δρόμους οι πολίτες.
Όλα είναι συμφωνημένα και κυβέρνηση και Τρόικα τα ‘χουν βρει από καιρό και ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο, μ’άλλη ονομασία, για να περάσουν τις Απολύσεις, τους νέους φόρους, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Τώρα ψάχνουν για Βουλευτές-Αποστάτες προκειμένου να αποφύγουν τις εκλογές, γιατί γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα θα ‘ναι καταστροφικό γι’ αυτούς. Δεν θέλουν εκλογές, για να πάρουν μισθούς και επιδόματα μέχρι το 2016, για να λεηλατούν την χώρα οι τοκογλύφοι για άλλα δύο χρόνια και για να μην σταλούν στην Δικαιοσύνη για όσες προδοσίες και για όσα κακουργήματα έκαναν σε βάρος της πατρίδας, και διαδίδουν ότι το κάνουν για την … πατρίδα!
Δίνουν γη και ύδωρ στους Δανειστές για να παρατείνουν την θητεία τους στο κοινοβούλιο. Ας προσέξουν, όμως, οι ΝΕΟ Αποστάτες μην οδηγήσουν την χώρα σε καμία νέα τραγωδία και τότε δεν τους σώζει κανένας δηλ. ούτε ο Θεός…!
Έχει άδικο η Γερμανική εφημερίδα FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG που έγραψε προχθές ότι «οι χειρισμοί Σαμαρά είναι κινήσεις Αποτυχίας και Απελπισίας της κυβέρνησης;». Πάντως ο κύριος Σώκρατες, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συνελήφθη προχθές για διαφθορά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στην Ελλάδα θα δούμε κανέναν Πρωθυπουργό να πάει στην Δικαιοσύνη;

.