Kώστας Πατέρας : Το «ΥΠΕΡΟΠΛΟ»

pateras2_copy

 

 

 

 

Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, D.Ed., M.Ed., Ph.D

Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την απόφαση της Ευρωζώνης να στηρίξει την υπό κατάρρευση χώρας μας και να μας δώσει 44 περίπου δισ.ευρώ. Αυτές οι αποφάσεις ανοίγουν για πρώτη φορά μετά το 2010 ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την οικονομία μας, αν και υπάρχουν φωνές που μιλούν για φαύλο κύκλο του χρέους.

Πάντως, οι Ευρωπαίοι αποδεικνύουν τελευταία εμπράκτως ότι δεν θέλουν με κανένα τρόπο η πατρίδα μας να βρεθεί έξω από το ευρώ. Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι το Ελληνικό χρέος έχει ακόμη όλα τα χαρακτηριστικά, που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Το μεγάλο «υπερόπλο» της Ελλάδας, όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόϊμπλε, που θεωρείται ο καλύτερος στο είδος του, το «υπερόπλο» λοιπόν είναι ότι τυχόν έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την ίδια την Ευρώπη.

Πρέπει, όμως, να εφαρμοσθούν πολιτικές και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις, που μέχρι τώρα ήταν αδιανόητες εξ αιτίας του σάπιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας και φίλος μας Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, προτού ξεσπάσει η κρίση που τώρα αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσίας της».

Δυστυχώς, δεν έγιναν πολλά πράγματα εξ αιτίας του «πολιτικού κόστους», της διαφθοράς, της διαπλοκής και της καταστροφικής πελατειακής νοοτροπίας. Κόμματα και πολιτικοί σκέπτονταν πως θα ξαναπάρουν την εξουσία, για να πλουτίσουν παράνομα από τις κάθε είδους μίζες και κλοπές. Το στημένο και αγκυλωμένο κράτος εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης τάξης, που τελικά οδήγησε την χώρα μας σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση και φυσικά κανένας τους δεν τιμωρήθηκε μέχρι τώρα. Οι φεουδάρχες της εξουσίας ζούσαν από τον ιδρώτα και το … αίμα του λαού…!

Όλοι θυμόμαστε το ύφος και το ήθος των τότε κρατούντων. Εμφανίζονταν στις εκλογικές τους περιφέρειες με κουστωδίες παρατρεχάμενων, με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, που τα πλήρωνε ο φτωχός ο κοσμάκης, και μοίραζαν υποσχέσεις και ψεύτικα λόγια. Γύρω τους είχαν ένα τσούρμο φρουρών, που τους προστάτευε και που ζούσαν πλούσια.

Ακόμη και σήμερα, τα λαμόγια αυτά της πολιτικής και οι κυρίως υπεύθυνοι για την καταστροφή, έχουν φρουρούς…! Υπάρχει λίστα με 48 πολιτικούς του παρελθόντος που και σήμερα έχουν από ένα μέχρι δέκα αστυνομικούς για προσωπική φύλαξη, ενώ δεν είναι Βουλευτές…! Όλοι τους ήταν μεγιστάνες του ρουσφετιού, που θέλουν ακόμη και τώρα να μας… ΣΩΣΟΥΝ! Βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα Τρίκαλα απ΄αυτή την επαίσχυντη… Λίστα φρουρών της ΕΛ.ΑΣ και από την λίστα του ΣΔΟΕ.

Είχαν γίνει όλοι τους Λουδοβίκοι… και κανένα κόμμα δεν είχε αρχές και αξίες. Στα λόγια είχαμε Δημοκρατία στην πράξη όμως εξουσία των ολίγων…! Μακάρι ο Αντώνης Σαμαράς να πετύχει για το καλό όλων μας και για την σωτηρία της πατρίδας μας. Θα συντρίψει κι αυτός την οικογενειοκρατία, την παρεοκρατία και την αναξιοκρατία ;

Το μέλλον θα το δείξει και η ιστορία θα το καταγράψει. Εμείς απλά ελπίζουμε…, γιατί αγαπάμε τον τόπο μας. Πατρίδα σαν τον ήλιο σου ήλιος αλλού δεν λάμπει…!

 

 

 

.