Κώστας Πατέρας : Τάζουν λαγούς με πετραχήλια

Paterasn 14

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Λίγες μόνο μέρες έμειναν μπροστά από την τελική αναμέτρηση της Κυριακής της 25ης Μαίου, και υποψήφιοι, πολιτικά Γραφεία, κόμματα, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και ο Λαός είναι σε …αναμμένα κάρβουνα…! Η αγωνία για το αποτέλεσμα βασανίζει όλους δεδομένου ότι, τόσο η προσωπική ψήφος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η πολιτική ψήφος για τις Ευρωεκλογές, φαίνεται πως θα ταράξει τα λιμνάζοντα … ύδατα του πολιτικού συστήματος και θα φέρει ανατροπές και ανακατατάξεις σε πρόσωπα, σε κόμματα και πιθανώς και σε νοοτροπία.
Πάντως ο φόβος και η ελπίδα επισκιάζουν την χώρα. Εκείνοι που συγκυβερνούν, τρέμουν το αναμενόμενο αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και εκείνοι, που έπιασαν τα προβλήματα και έχουν λύσεις γι’ αυτά, ελπίζουν πως θα αλλάξουν την τραγική κατάσταση της κοινωνίας και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Μέσα σ’ αυτήν την δύνη της προεκλογικής περιόδου υπάρχουν υποψήφιοι που τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους αξιολύπητους πολίτες, προκειμένου να τους υφαρπάσουν την ψήφο. Την χρονική αυτή περίοδο, που για την χώρα μας είναι πρωτοφανής, και που κανένας δεν μπορεί να διορίσει, να αποσπάσει, και να μετακινήσει, οι υποσχέσεις είναι και επικίνδυνες και όχι ηθικές και παράνομες. Βέβαια όλα αυτά θα τα βρουν μπροστά τους αργότερα, αλλά δεν τους πολύ απασχολεί γιατί τότε αυτοί θα ‘ναι εξουσία και οι πολίτες θα ναι ο αδύναμος κρίκος της κοινωνίας. Θα γλιτώσουν άραγε από την συντριβή που έρχεται , οι σύγχρονοι Μαυλογιαλούροι; Οψόμεθα….
Δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υπόσχονται την στιγμή που σχεδόν δύο εκατομμύρια είναι άνεργοι, την στιγμή που ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις έχουν κλείσει και δύο περίπου εκατομμύρια είναι ανασφάλιστοι δηλ. δεν μπορούν να πάνε σε γιατρό και σε φαρμακείο και την στιγμή που χάθηκε η αξιοπρέπεια του Έλληνα, ενώ το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε. Οι γιατροί λιμοκτονούν, οι φαρμακοποιοί είναι υπό κατάρρευση, οι δικηγόροι έχασαν τον μπούσουλα, οι μηχανικοί καταστράφηκαν και οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι εργάτες, οι κτηνοτρόφοι, οι γεωργοί, οι επιχειρηματίες και οι έμποροι αφανίστηκαν.
Ο Αντώνης Θαμαράς και ο Ευάγγελος ο Εκβιαστής, δεν πρόκειται να γλιτώσουν από το πολιτικό τσουνάμι, που σε λίγες μέρες θα φτάσει στην χώρα μας…! Η Ν.Δ. της Πολιτικής Άνοιξης και το ΠΑΣΟΚ της Ελιάς δεν εκπροσωπούν ούτε την κεντροδεξιά παράταξη ούτε την σοσιαλιστική κοινωνία. Είναι μια παρεοκρατία που λυμαίνεται την εξουσία.
Τα λόγια πλέον είναι περιττά και την ερχόμενη Κυριακή θα ανάψει το φως το αληθινό, το φως της Δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της Ανθρωπιάς.
Σιμά κοντά είναι τα Γιάννενα…!

.