Δρ. Κώστας Πατέρας,
- D. Ed., M. Ed., Ph.D.
Το 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε την ψήφο των πολιτών, προκειμένου να απαλλάξει το κράτος από τα «κακώς κείμενα» και από την διαφθορά και την διαπλοκή και φυσικά να βελτιώσει την ζωή της κοινωνίας.
Πέρασαν από τότε έξι χρόνια και η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έγινε κάκιστη και ταλαιπωρεί την κοινωνία και την οδηγεί σε αδιέξοδο.
Η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε τεράστια προβλήματα και τόσα σκάνδαλα, που δεν έγιναν από την μεταπολίτευση μέχρι το 2019.
Δικαιολογημένα ο Λαός την ονομάζει «κυβέρνηση των σκανδάλων» αφού παράγει τόσα σκάνδαλα και τόση τοξικότητα, που και η ίδια δεν μπορεί να τα καταναλώσει ή να τα διαχειρισθεί.
Εγκλωβισμένη στις αντικοινωνικές, τις αντιεθνικές πολιτικές, ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και αντί να φύγει από την εξουσία και να δώσει τον λόγο στους πολίτες μετέρχεται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να παραμείνει βιδωμένη στην καρέκλα, που χαρίζει πλούτο και δύναμη.
Ο Πρωθυπουργός, εφαρμόζοντας το δόγμα, ότι η κοινωνία ξεχνάει γρήγορα τα σκάνδαλα, αυτοπαγιδεύτηκε και τώρα είναι στο σημείο του «μπρος βαθύ και πίσω ρέμα».
Δεν πρόλαβε ο ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης να ηρεμήσει από το θέμα της παραπομπής, του Κώστα Καραμανλή, των Τεμπών, και ήρθε … καπάκι η περίπτωση του αμαρτωλού ΟΠΕΚΕΠΕ.
Εδώ και μία εβδομάδα τίποτε δεν προμήνυε την θυελλώδη τροχιά του θέματος και η αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή ξαναζέσταινε το οδοιπορικό της ποινικής δίωξης του Χρήστου Τριαντόπουλου, δηλ. «πλημμέλημα».
Το πολύκροτο σκάνδαλο των «τσιφλικάδων» χωρίς «ζωντανά» και των «κοτσαμπάσηδων» τις αγροτιάς χωρίς βοσκοτόπια, λειτούργησε ως πολιτικό τσουνάμι και ως μοχλός ανατροπής.
Οι παράνομες επιδοτήσεις έφεραν την … σφαγή «των αμνών και των εριφίων», δημιούργησαν τριγμούς και ρωγμές στo «μαντρί» της Ν.Δ. και φαίνεται πως, το κυβερνητικό σχήμα … ναυάγησε στα… ρηχά νερά.
Με τόσα πολλά και μεγάλα σκάνδαλα η κυβέρνηση έπρεπε να χει πέσει, αφού και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι επί των ημερών του η κυβέρνηση απέτυχε, να διορθώσει τα κακώς έχοντα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στη πολιτική οι αξιοπρεπείς και ειλικρινείς Αρχοντές, όταν αποτυγχάνουν παραιτούνται και προσφεύγουν στο Λαό.
Ένας Υπουργός, τρεις Υφυπουργοί και ένας γραμματέας στην ουσία δεν παραιτήθηκαν αλλά καρατομήθηκαν και μάλιστα απειλώντας το Μαξίμου.
Σύσσωμη, όμως, η Αντιπολίτευση ζητάει και την παραίτηση του Μητσοτάκη, γιατί ο ίδιος επέλεξε και τοποθέτησε όλους, αυτούς σε κυβερνητικούς θήκους και τα γνώριζε όλα από πρώτο χέρι.
Το παραμύθι, ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτε, δεν περνά πλέον, ούτε και το ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία ευθύνη.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σαν λύκος «στο μαντρί» της προσωπικής Ν.Δ. του Μητσοτάκη και οι βουλευτές τηρούν αποστάσεις, για να σώσουν το πολιτικό τους «σαρκίο».
Το σκάνδαλο αυτό είναι η αρχή του τέλους της «βασιλείας» του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη και τα «κοπάδια με τα βοσκοτόπια» αλλάζουν άρδην το πολιτικό σκηνικό.
Η δήλωση του Κώστα Τσιάρα, ότι το πρόστιμο των 415 εκατομμυρίων ευρώ, που επέβαλε στην χώρα μας η Ε.Ε., θα το «πληρώσει ο Λαός» δηλ. θα πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, ξεσήκωσε τους πολίτες, οι οποίοι ζητούν να τα πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν ή να δεσμευθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να τελειώσει αυτή η βρομερή ιστορία.
Οι τέσσερες παραιτήσεις δεν μπορούν να ξεπλύνουν μόνες τους την δυσφήμιση της χώρας στις Βρυξέλλες από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αναφέρεται στα χρόνια διακυβέρνησης του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη δηλ. από το 2019 – 2022. Κάθε προσπάθεια συμψηφισμού πέφτει στο κενό.
Επιβάλλεται να ισχύσει αυτό που έγραφε η «καρκινική» γραφή στην κολυμβήθρα έξω από την Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη «νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν».
Άγνωστη λέξη η «ευθυξία» για τον Πρωθυπουργό και σαν να μην έφτανε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έρχεται και το σκληρό «πόκερ» από την διχασμένη Λιβύη, υποκινούμενο από τον «πειρατή» Ερντογάν.
Αν και η Ε.Ε. απεφάνθη ότι το ΤουρκοΛιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο, και αντίθετο με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο των θαλασσών, η Λιβύη και η Τουρκία εκβιάζουν και απειλούν την Ελλάδα, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της. Ο «φιλέλληνας» Γιώργος Γεραπετρίτης θα τα λύσει … όλα…!
Πάντως την σημερινή εποχή το μόνο Δίκαιο που ισχύει είναι το Δίκαιο του ισχυρότερου και η Ε.Ε. δεν έχει καμία στρατιωτική δυνατότητα.
Δεν απέτυχε ο Πρωθυπουργός μόνο στο θέμα των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ο ίδιος δήλωσε, αλλά έχει αποτύχει παταγωδώς και στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
Τώρα φαίνεται καθαρά, πως ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, έχουν απόλυτα δίκαιο όταν, δημόσια, κατηγορούν τον Μητσοτάκη για «ενδοτισμό» και για αποτυχία.
Αυτό το αρνητικό κλίμα συνεχίστηκε και στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Χάγη, όπου επιβεβαιώθηκε η παντοδυναμία του Ντόναλντ Τράμπ, όπως και η σχέση Τράμπ – Ερντογάν και η περιθωριοποίηση της Ελλάδας.
Και συζήτησαν επί 25΄ λεπτά Τράμπ και Ερντογάν και φωτογραφήθηκαν πλάϊ – πλάϊ, στην πρώτη σειρά, της αναμνηστικής φωτογραφίας, ενώ ο Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να πιάσει κάποια επαφή με τον Πλανητάρχη και στην φωτογραφία τον … πέταξαν στην … εξέδρα…!
Ζήσε Μάη να φας τριφύλι….!
Ευτυχώς που τελείωσε ο πόλεμος Ισραήλ – Ιράν και όλοι φωνάζουν το «νενικήκαμεν», γιατί την Ελλάδας, δύο χώρες την στήρίζουν καλά η Κύπρος και το Ισραήλ.
Το θερμόμετρο ανεβαίνει πολύ και λόγω του καλοκαιριού και λόγω του σάπιου πολιτικού καθεστώτος, όπου ζουν και βασιλεύουν η διαφθορά, η διαπλοκή, οι απειλές, τα παζάρια, η προπαγάνδα, το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η απανθρωπιά και η ακρίβεια με την αισχροκέρδεια.
«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος» που έλεγε ο Διονύσιος Σολωμός.
Η αγχόνη, όμως των εκλογών σφίγγει πολύ επικίνδυνα την ύπαρξη της κυβέρνησης.
Όλα αλλάζουν τίποτε δεν μένει σταθερό, όπως έλεγε ο Ηράκλειτος.
Οι «Ανήξεροι» και οι «Αποτυχημένοι» φεύγουν και δεν προσπαθούν να γίνουν, από θύτες – θύματα.
Το σύστημα της «κλεπτοκρατίας», που μεγαλούργησε επί Πρωθυπουργίας του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη, πρέπει να κατεδαφισθεί και να μην ισχύσει το «εις υγείαν των κορόϊδων».