Κώστας Πατέρας : Πάρτε πίσω τα κλεμένα

pateras2 c

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Σε μεγάλη περιπέτεια μπήκε η πατρίδα μας εδώ και μερικά χρόνια. Αυτοί που δεν έφταιξαν σε τίποτε για το σημερινό κατάντημα αλλά τα πληρώνουν όλα είναι οι πολίτες. Δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ΛΕΗΛΑΣΙΑ του Δημοσίου Χρήματος κι όμως είναι τα μεγάλα θύματα. Καλούνται να πληρώσουν τα πάντα, για το μεγάλο τραπέζι… που είχαν στρώσει επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και πιρούνια, στέλνοντας τον … λογαριασμό στο ΛΑΟ, σ’ εμάς στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Αυτό ήταν το πελατειακό κράτος, που έστησε το παλιό κατεστημένο της πολιτικής και της Οικονομίας. Δύο χιλιάδες οικογένειες έκαναν κουμάντο στην χώρα μας, στηρίζοντας τα συμφέροντα των ολίγων σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας.

Ευτυχώς, που το ΠΑΛΙΟ έφυγε και το ΝΕΟ, που εκπροσωπεί η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., αγωνίζεται σκληρά για να μας βγάλει από την τραγωδία που περνάμε. Παλεύουν για να σταματήσει η εκμετάλλευση της πατρίδας μας απ’ όλους εκείνους που … άρμεγαν και λήστευαν τους Έλληνες πολίτες.

Πόλεμο κήρυξαν οι Τσίπρας – Καμμένος κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής και κατά των Νταβατζήδων. Η απόφασή τους να συγκρουσθούν με το παλιό, με τους Ολιγάρχες και με τα τρωκτικά, που επί δεκαετίες λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα, είναι οριστική και αμετάκλητη. Ο αγώνας αυτός ούτε μικρός είναι, ούτε σύντομος. Θα ναι πάλη… διαρκείας, γιατί το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο δεν εξαφανίζεται εύκολα. Κανένας πλέον δεν μπορεί να σταματήσει την … ΚΑΘΑΡΣΗ, που άρχισε, προκειμένου οι ολιγάρχες και το σάπιο πολιτικό σύστημα να αποτελέσουν παρελθόν.

Πρέπει να μπει ένα τέλος και να χτυπηθεί στη ρίζα του το καθεστώς της γενικευμένης διαπλοκής. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ανασάνει. Οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας πρέπει να λειτουργήσουν ανθρώπινα. Το κοινωνικό κράτος οφείλει να αποκατασταθεί και φυσικά να αρθούν οι αδικίες που γίνονταν σε βάρος του Λαού. Το Τραπεζικό σύστημα, το Ραδιοτηλεπτικό πεδίο και οι Δημοσκοπικές Εταιρίες πρέπει να λειτουργήσουν με βάση το συμφέρον της κοινωνίας και φυσικά να γίνει ρύθμιση του χρέους. Οπωσδήποτε, όμως, πρέπει να μπει φρένο στο καρτέλ… των Εθνικών Εργολάβων και Προμηθευτών. Στο στόχαστρο πρέπει να βρεθούν όσοι έδιναν και έπαιρναν δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, ΤΕΜΜΠΕ, Τράπεζες και τα κόκκινα Δάνεια.

Η φοροκαταιγίδα που πλήττει τους πολίτες είναι άδικη και φέρνει σε δύσκολη θέση την κοινωνία. Δυστυχώς, ο Λαός πληρώνει το … Μάρμαρο. Γι’ αυτό οι Τσίπρας – Καμμένος πρέπει να ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, να ΔΗΜΕΎΣΟΥΝ τις περιουσίες και φυσικά να στείλουν στην Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους, όσο ψηλά κι αν είναι.

Ο Λαός έδωσε καθαρή και ισχυρή εντολή να τα αλλάξουν ¨ΟΛΑ. Εμπιστεύεται απόλυτα την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι Τσίπρας – Καμμένος είναι η μοναδική ελπίδα για την σωτηρία της χώρας. Όλοι ας καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα να ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ για το καλό της οικονομίας, για την επιστροφή στην ανάπτυξη, για την ρύθμιση του χρέους, για την μεταρρύθμιση του κράτους, και για την πάταξη της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.

Το ΝΕΟ μπορεί και πρέπει να δείξει πως το ΠΑΛΙΟ αποτελεί πλέον παρελθόν. Ας μην απογοητευθεί ο Λαός, που κάτω από δύσκολες συνθήκες έδωσε μεγάλη εντολή για τετραετή κυβέρνηση σωτηρίας. Υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Ας την κυνηγήσουμε όλοι μαζί. Μπορούμε.

 

.