Κώστας Πατέρας : Ναρκοθετημένο το πολιτικό τοπίο

pateras2 c

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Πέρασαν πέντε χρόνια από το πρώτο Μνημόνιο και η χώρα δεν λέει να βγει από το κυκεώνα της αβεβαιότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, των απειλών και της δύσκολης οικονομικής θέσης. Φαίνεται πως ή οι συνταγές ήταν λανθασμένες ή οι εφαρμογές δεν έγιναν σωστά, είτε γιατί δεν υπήρχαν πολιτικοί να τις υλοποιήσουν ή δεν τους άφηναν να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στο Λαό που τους επέλεξε και απέναντι στην πατρίδα, που είχαν ιστορική ευθύνη.

Γεγονός είναι πως πάμε από την Σκύλα στην Χάριβδη και από την απαισιοδοξία στην ελπίδα. Νομίσαμε πως οι εκλογές στις 25-01-2015 θα δρομολογούσαν μια νέα εποχή για την πατρίδα, αφού μια καινούργια κυβέρνηση κατόρθωσε να πάρει τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια της, με νέα προγράμματα και νέες ιδέες, με νέους πολιτικούς, χωρίς οικογενειοκρατία και χωρίς σχέση με την Διαπλοκή και την Διαφθορά.

Για μια ακόμη φορά φάνηκε πως οι επιλογές του Λαού δεν άρεσαν στο ντόπιο και ξένο Πολιτικό και Οικονομικό κατεστημένο. Έτσι ναρκοθέτησαν το πολιτικό τοπίο και ήθελαν με κάθε τρόπο να διώξουν την Δημοκρατικά εκλεγείσα Κυβέρνηση, «την αριστερή παρένθεση» που την έλεγε ο Σαμαράς, και να βάλουν δικά τους πολιτικά ανδρεικελα για να κάνουν την δουλειά τους.

Έτσι ταλαιπώρησαν την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επί πέντε μήνες με τις διαπραγματεύσεις, ενώ οι Γερμανοί είχαν στο μυαλό τους την λύση της χρεοκοπίας, την οποία και υποστήριξαν με κάθε τρόπο ηθικό και ανήθικο. Η στάση τους στο Δημοψήφισμα τα λέει όλα. Η Κυβέρνηση το χρονικό αυτό διάστημα έστρεψε την προσοχή της στο Οικονομικό θέμα, που ήταν το πιο βασικό και δεν προχώρησε σε άλλες ουσιαστικές αποφάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας.

Τώρα φτάσαμε να ΄χουμε μια επιτυχία με το να μην χρεοκοπήσουμε και πάμε στη Δραχμή και μια δυσμενή εξέλιξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές που βγήκαν με το σχήμα αυτό δεν στήριξαν την Συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, προκειμένου να ψηφισθούν τα προαπαιτούμενα της νέας Συμφωνίας με τους Δανειστές, η οποία είναι αρκετά σκληρή. Ένα μεγάλο κομμάτι Βουλευτών έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αν και έλεγε πως στήριζε την κυβέρνηση και τον Τσίπρα, στα λόγια φυσικά…!

Μετά τον Ανασχηματισμό πρέπει να αλλάξουν βηματισμό και αφού πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία πρέπει ταυτόχρονα και να ….ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. Η νέα κυβέρνηση, που έχει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, πρέπει να πάρει αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα Μ.Μ.Ε. Οι φεουδάρχες των καναλιών και των Ραδιοσταθμών πρέπει να σέβονται τους κανόνες της Δημοκρατίας και πρέπει να πληρώνουν φόρους, όπως ο κάθε πολίτης. Επίσης να πάρουν πίσω τα κλεμμένα από τους ανθρώπους της Διαπλοκής και της Διαφθοράς, να στήσουν ένα νέο κράτος χωρίς Πελατοκρατία και Αναξιοκρατία και να στηρίξουν την ανάπτυξη με επενδύσεις και με καθαρά χέρια.

Εκλογές και κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα ναι ό,τι το χειρότερο για την κοινωνία και την πατρίδα. Πρέπει να κυβερνήσουν με ορίζοντα τετραετίας, και να αποβάλλουν τα βαρίδια του παρελθόντος, γιατί ο Λαός στηρίζει στην πλειοψηφία του τις αποφάσεις της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Θα το κάνουν…;

.