Kώστας Πατέρας : Μαύρα – στραβά και άραχνα…!

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

Η εικόνα που σήμερα εμφανίζει η χώρα μας τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό είναι πρωτοφανής και είναι τραγική. Κανένας απλός πολίτης, εδώ και μερικά χρόνια, δεν μπορούσε να φαντασθεί, ότι η Ελλάδα θα γύριζε πίσω δεκαετίες, με μια οικονομία διαλυμένη, με μια κοινωνία δυστυχισμένη, με τους πολίτες να χουν περάσει από την ευτυχία στη δυστυχία. Και από την αισιοδοξία στην απελπισία. Δεν υπάρχει ελπίδα πουθενά και η ψυχολογία των ανθρώπων είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κανένας δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση.

Οι μόνοι που αισιοδοξούν και περιμένουν καλύτερες μέρες είναι οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αυτήν την εικόνα βγάζουν προς τα έξω, μάλλον γιατί έχουν βολευτεί. Έχουν πάρει θέσεις με υψηλούς μισθούς και έχουν βολέψει, οι κατέχοντες τα …πρώτα, όλη τους την οικογένεια. Ξέρετε τι είπε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το βόλεμα όλης της οικογένειας του; Είπε ότι … ΤΥΧΑΙΑ βολεύτηκαν…! Αξιοπρέπεια και αξιοπιστία ΜΗΔΕΝ. Τώρα… σφάζονται για να διορίσουν Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, με τετραετή θητεία, δηλ.να διορίσουν, τα ΔΙΚΑ τους ΠΑΙΔΙΑ…!

Έστησαν το δικό τους πελατειακό κράτος, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς διαφάνεια και χωρίς ειλικρίνεια. Αν ρίξουμε μια ματιά στον τομέα της Υγείας θα διαπιστώσουμε πως σχεδόν όλοι οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων είναι «Παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά πολλές προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ γίνονται «Έτσιθελικά» και παράνομα, όπως έγινε πρόσφατα και με μια περίπτωση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Αυτό που κάνουν, Οι Τσίπρας – Καμμένος, δεν τάκαναν ποτέ οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρά τα μεγάλα τους λάθη. Ένα από αυτά τα λάθη ήταν ότι έβαζαν στο Δημόσιο τους… Αριστερούς, για να πάρουν ψήφους, και έβαζαν τους ψηφοφόρους τους στο … χρονοντούλαπο της Ανεργίας! Την φορολογική καταιγίδα που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, δεν την έφεραν οι κεντροΔεξιές κυβερνήσεις. Από το «θα καταργήσουμε τα Μνημόνια με ένα ΝΟΜΟ και ένα Άρθρο» και από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φτάσανε Βαρουφάκης και Τσακαλώτος στο «ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» στους Δανειστές και στους Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Με ένα ΚΛΙΚ χάνεις τα πάντα…!

Σήμερα οι πολίτες δυσπιστούν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Θέλετε τα νούμερα της πρόσφατης δημοσκόπησης; Το 74% λέγει όχι στον όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια. Το 60,1% τονίζει πως ήταν λάθος ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το θέμα των Στρατιωτικών. Το 54,4% θεωρεί σκεωρία την υπόθεση της Novartis. Το 61,4% τονίζει πως η Συγκυβέρνηση παρεμβαίνει μέχρι και το ποδόσφαιρο, ενώ η Ν.Δ. προηγείται με πάνω από 10% του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή έγιναν παράνομες κρατήσεις σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και τα παιδιά τους αποποιούνται την κληρονομιά από τους γονείς τους. Επίσης 700.000 Ελληνόπουλα, επιστήμονες και μη πήραν το δρόμο της ξενιτειάς και έγιναν Οικονομικοί… Μετανάστες….!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στα Τρίκαλα κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται και ένας Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, για να μας πει πόσο καλά πάει η πατρίδα μας, εφαρμόζοντας μια παλιά τακτική των Ρωμαίων με το «Ήρθα, Είδα και ‘Εφυγα». Λόγια… λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.

Έτσι, για να στηρίξουν τους Υπουργούς τους, οι τοπικοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, βγάζουν και ανακοινώσεις για τις χρηματοδοτήσεις που έκανε η κυβέρνηση στους Δήμους τους Νομού μας, θυμίζοντας το παλαιό κομματικό σλόγκαν «κατόπιν ενεργειών μου» των δεκαετιών 1960-1970. Τα λεφτά που δόθηκαν στους Δήμους δεν τα δωσε ο Σκουρλέτης από την τσέπη του. Ήταν χρήματα του Ελληνικού Λαού, που τον εξαθλίωσαν με τους πρωτάκουστους φόρους που έβαλαν. Τώρα μετά τον Βασιλειάδη, του Σπιρτζη και του Σκουρλέτη ετοίμαζουν και του Βούτση. «ένας Πασάς διαβαίνει κι άλλος έρχεται»…!

Ο απελπισμένος Λαός, που ακούει ή βλέπει αυτά, γελάει και ειρωνεύεται γι’ αυτό και δεν συμμετέχει σε τέτοιες κομματικές ΦΙΕΣΤΕΣ. Την ….παρτίδα, όμως, την έσωσαν, τελευταία, πρώην και νυν θεσμικοί παράγοντες των Τρικάλων, που στηρίχθηκαν στις πλάτες κυρίως της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για να εκλεγούν. Εάν αυτοί δεν πλαισίωναν την κομματική συγκέντρωση ¨Σκουρλέτη», θα ήταν «αραία… αραία…καμία σαρανταραία…». Ο Σκουρλέτης κατηγορούσε την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, για την Σκευωρία της Νοvartis, και κανένας δεν σηκώθηκε να διαμαρτυρηθεί και χειροκροτούσαν..! Έχοντας το μυαλό τους, οι Δήμαρχοι και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις Επόμενες Εκλογές, της Τ.Α. καταράκωσαν το Κύρος και την Αξιοπρέπεια όσων τους στήριξαν. Δεν γνωρίζουν, πως, η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα καταργήσει αμέσως το «έκτρωμα» Σκουρλέτη; Οι πολίτες δεν μπορούν να σκεφθούν πόσο υπηρήφανοι θα ναι τόσο ο Μητσοτάκης όσο και η Γεννηματα για τους Αυτοδιοικητικούς των Τρικάλων, όπου ο ένας δίνει δώρο στους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ «κολοκύθα»… με τα ρηγάνεως, ο άλλος φέρνει… κλαρίνα και οι άλλοι έγιναν χειροκροτητές.

Έχοντας υπόψη τα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία και ζώντες το δράμα, των δύο Στρατιωτικών μας, που κλείστηκαν στα μπουντρούμια της Ανδιανούπολης, δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε πως όλα είναι ΜΑΥΡΑ – ΣΤΡΑΒΑ και ΑΡΑΧΝΑ.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.