Κώστας Πατέρας : Ηλεκτρισμένο καλοκαίρι

pateras ds 14

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Περνάμε το πιο ηλεκτρισμένο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, με πολύ σκοτεινές προοπτικές σ’ όλα τα επίπεδα. Με φλεγόμενη… βάτο, μοιάζει η κοινωνία μας, που έχασε τον προσανατολισμό της και δεν μπορεί να πιστέψει την ξύλινη γλώσσα των κυβερνώντων και την παράλογη αισιοδοξία τους.

Η πώληση της ΔΕΗ, γιατί λένε είναι χρεοκοπημένη, άναψε φωτιές και η καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης έντυσε… στο χακί τους απεργούς. Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία αλλά είναι νόμιμη η οικονομική αποκατάσταση των Δικαστικών και των Ενστόλων. «Για κάθε τι που θα πουλιέται θα μετανιώσουμε σκληρά» έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς το 2012 με το «ΖΑΠΕΙΟ 1,2,3». Τώρα, που έγινε Πρωθυπουργός τα ξέχασε όλα και τα πουλάει όλα, για το καλό… της χώρας…!

Στον οικονομικό τομέα υπάρχει μια τραγική κατάσταση. Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έκαναν ακόμα τις δηλώσεις. Προετοιμάζεται σχέδιο για να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών. Ακόμα δεν κατάλαβαν οι κυβερνώντες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων αλλά η παντελής έλλειψη χρημάτων. Όταν έχουμε ανεργία 27-30%, επισήμως, όταν 2 εκατομμύρια πολιτών δεν έχουν πληρώσει τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν παρακρατούνται καταθέσεις, χωρίς ειδοποίηση, όταν έχεις ενάμιση εκατομμύριο, ανέργους, τότε που θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν οι δανειστές – Τοκογλύφοι;

Έτσι σχεδιάζουν παράταση της έκτακτης εισφοράς για δύο χρόνια, το χαράτσι της ΔΕΗ από προσωρινό να γίνει μόνιμο, και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, παρά τα όσα έλεγαν προεκλογικά Σαμαράς και Βενιζέλος, έρχονται σαν βροχή. Το δημοσιονομικό κενό του 2015 δεν κλείνει χωρίς νέα φοροκαταιγίδα. Έρχεται νέο ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις μιας και είναι προαπαιτούμενα για να πάρουν την δόση της βοήθειας. Οι φοροελαφρύνσεις είναι μεγάλη απάτη.

Η κοινωνία βράζει και παρά τις θερινές διακοπές, οι επτά στους δέκα πολίτες, έχουν ξεχάσει τι θα πει θάλασσα, βουνό και ξεκούραση. Το περίφημο…. Ενιαίο Μισθολόγιο είναι ενιαίο στα Λόγια και Διαφορετικό στην πράξη. Εάν σ’ όλα αυτά προστεθεί και η αδυναμία των Σαμαρά – Βενιζέλου να βρουν αποστάτες βουλευτές για να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας το 2015, τότε το πολιτικό σκηνικό γίνεται πιο σκοτεινό.

Μετά από τόσα που ακούνε, βλέπουν και διαβάζουν οι πολίτες για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, ένα πράγμα καταλαβαίνουν; ότι δηλ. το φθινόπωρο θα χουμε Εθνικές Εκλογές για να καθαρίσει η Ήρα από το Σιτάρι.. και για να φύγουν όσοι λήστεψαν την χώρα και τώρα θέλουν να την σώσουν….!
Η κοινωνία δεν τους αντέχει άλλο.

.