Κώστας Πατέρας : Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

pateras2 c

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝΕΛ

Σε λίγο ο παλιός ο χρόνος θα φύγει και θα πάρει μαζί του ό,τι καλό και ό,τι κακό έφερε στον Ελληνικό Λαό. Θα ‘ρθει ο νέος φορτωμένος με αισιοδοξία και ελπίδα για κάτι καλύτερο, για ανθρώπινη ζωή και για ένα κράτος «Πρόνοιας» και ένα κράτος Δικαίου. Η απελπισία, που υπάρχει στους πολίτες, είναι ορατή ακόμα και με μια απλή ματιά στα κατηφή πρόσωπα και στην κακή διάθεσή τους.

Χρόνια τώρα η χώρα μας πήρε τον κατήγορο, γιατί όσοι την κυβέρνησαν κοίταξαν να γίνουν πλούσιοι, λεηλατώντας το Δημόσιο Χρήμα, και εφαρμόζοντας πολιτικές, που οδηγούσαν τα πάντα σε αδιέξοδο. Η ανικανότητα των πολιτικών αυτών, η ανεπάρκειά τους και η ιδιοτέλειά τους έφεραν την καταστροφή της κοινωνίας μας. Ο Λαός έχασε… το έδαφος κάτω από τα πόδια του και τώρα δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει αύριο.

Τίμιοι επαγγελματίες καταστράφηκαν. Εργατικοί άνθρωποι στοιβάζονται στα … κάγκελα της ανεργίας και της φτώχιας. Σεμνοί υπάλληλοι, που δούλεψαν μια ζωή, για το καλό της χώρας, των παιδιών τους και για να ‘χουν καλά γερατιά, όλοι αυτοί είναι σε απόγνωση, βλέποντας πως η ζωή τους γίνεται μια καθημερινή κόλαση. Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους πολλούς και μεγάλους φόρους την στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις κόβονται, που επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα ενώ νέοι και ικανοί επιστήμονες εγκαταλείπουν την πατρίδα και γίνονται οικονομικοί μετανάστες.

Εκείνοι που ευημερούν είναι όσοι έκλεψαν το κράτος, όσοι έβγαλαν τα μαύρα χρήματα στο εξωτερικό και όσοι έχουν ασυλία ακόμη και για οικονομικά εγκλήματα. Ακούμε καθημερινά για Παράνομες Λίστες, Λαγκάρντ, Λινχεστάιν, Γερμανίας με χιλιάδες ονόματα πολιτικών και διαπλεκομένων αλλά δεν βλέπουμε να έρχονται πίσω τα κλεμμένα και φυσικά δεν είδαμε να τιμωρείται κανένας. Η κατάσταση δηλ. παραμένει η ίδια και το … μάρμαρο καλείται να το πληρώσει ο φτωχός Λαός, που είναι σε άσχημη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση.

Οι ουρές στις τράπεζες και στις εφορίες είναι πρωτοφανής, ενώ είναι συχνές οι λιποθυμίες των πολιτών, που επί ώρες περιμένουν όρθιοι και εξαντλημένοι. Η φτώχεια έχει γονατίσει τα πάντα. Ο ιδιωτικός τομέας πνέει τα λίσθια και ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους,. Άλλοι έκλεψαν και άλλοι πληρώνουν τα κλεμμένα. Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Λαό να τον ψηφίσει και τον πίστεψε. Τον ψήφισε για να ξεμπλέξει τα πράγματα, να βγάλει «το κάρο από την λάσπη» και να μην εφαρμόζει ρατσιστικές πολιτικές, που βοηθούν την επαναφορά του κομματικού κράτους. Οι κάθε είδους κλέφτες, είτε είναι είτε ήσαν Υπουργοί, πρέπει να απομακρύνονται από την Κυβέρνηση και να παραδίδονται στην Δικαιοσύνη.

Πάντως ο Καινούργιος Χρόνος, που σε λίγο θα βγεί στο στερέωμα της ζωής μας μακάρι να φέρει την ελπίδα, γιατί αυτή πεθαίνει τελευταία.
Οψόμεθα….

.