Kώστας Πατέρας : H άνοδος και η πτώση…!

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

Η πολιτική, οικονομική και η κοινωνική ζωή στην χώρα μας είναι ένα βήμα πριν από την … κόλαση του Δάντη. Kαμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει και δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα ανάταξης. Αυτό φαίνεται από την τραγική θέση των πολιτών που, κατά τα φαινόμενα, δεν έχουν καμία ελπίδα. Δεν βλέπουν να μπορεί να κάνει κάτι θετικό η σημερινή Συγκυβέρνηση. Πρόγραμμα για να βγει η πατρίδα μας από τον… φαύλο κύκλο της φτώχειας και της μιζέριας δεν υφίσταται και φυσικά δεν υπάρχουν ούτε επενδύσεις, ούτε στήριξη των επιχειρήσεων ούτε τρόπος επιστροφής των 700.000 Οικονομικών Μεταναστών.

Αυτή η κατάσταση δεν οφείλεται μόνο στην ανικανότητα τoυ Τσίπρα και του Καμμένου αλλά και στην πολιτική και τα μέτρα που επιβάλλουν οι Δανειστές. Έτσι Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν να ενισχύουν την φτώχεια και επιδοτούν την μιζέρια και την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών. Το παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο, που θα βγάλει το … ΚΑΡΟ από την λάσπη, δεν υπάρχει.

Αυτή η κατάσταση δείχνει πως οι πολιτικοί άνδρες, που ηγούνται της χώρας, ήταν ανέτοιμοι, ανεπαρκείς και επικίνδυνοι.

Ο Πρωθυπουργός μπήκε στην πολιτική σκηνή σχεδόν με την έναρξη της Οικονομικής κρίσης. Μέχρι τότε ήταν ένας περιθωριακός πολιτικός, ενός πολύ μικρού κόμματος, και δεν είχε ούτε πολιτικές εμπειρίες, ούτε επαγγελματική σταδιοδρομία, ούτε οικονομικούς προσανατολισμούς και δεν είχε και Διοικητικές ικανότητες. Δεν γνώριζε πως λειτουργούσε το κράτος και ποια είναι τα προβλήματα της κοινωνίας. Η εμπειρία ήταν … πεζοδρομιακή και, είχε αριστερή ιδεοληψία και θρασύτητα και φυσικά αμφισβητούσε τους πάντες και τα πάντα.

Τα λάθη, όμως, των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και η έλευση της Οικονομικής κρίσης τον ευνόησαν και έτσι αναρριχήθηκε στην Εξουσία. Η χρεοκοπία, οι εμπρηστικού του λόγοι και οι ψεύτικες υποσχέσεις τον έκαναν Πρωθυπουργό. Οι πολίτες το 2015 δεν ΨΗΦΙΣΑΝ με βάση τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων, γιατί κανένα κόμμα μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσε τα όσα προεκλογικά υποσχότανε στο Λαό, αλλά ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΑΝ, αυτούς που θεώρησαν υπεύθυνους για την κλοπή και την λεηλασία του Δημοσίου Χρήματος.

Ο Τσίπρας είχε άγνοια των πολιτικών και οικονομικών πραγμάτων και φυσικά ακολούθησε το 2015 μια παράλογη και ιδιοτελή πολιτική, με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, οδήγησαν την χώρα, το καλοκαίρι του 2015, στο χείλος της καταστροφής. Από το «θα σκίσω τα Μνημόνια» πέρασε σε ένα «Έντιμο Συμβιβασμό», αλλά πρόσθεσε τεράστια βάρη, που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να οδηγούν την Ελλάδα σε ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

Το μόνο που επιδιώκει τώρα ο Τσίπρας είναι το πώς θα αποφύγει την ολική του πολιτική καταστροφή και πως θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Σ’ αυτό, όμως, το σενάριο δεν έχει βοηθό κανένα, γιατί και ο Συγκυβερνήτης, Πάνος Καμμένος, που ψήφισε με τα τέσσερα όλες τις περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν είχε περιεχόμενο και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η Υπουργική καρέκλα και το βόλεμα των δικών του παιδιών….!

Έτσι, οι τραγικοί Τσίπρας – Καμμένος, παίζουν παιχνίδια… εξουσίας με την κατασκευή ενόχων και με την Γκαιμπελική προπαγάνδα. Υπάρχει ένα σκοτεινό σχέδιο στοχοποίησης και συκοφάντησης των πολιτικών τους αντιπάλων, ελπίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν να αντιστρέψουν την διαρκή φθορά, που έχουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Δεν μπορούν να … τσουβαλιάζουν τους πάντες με μόνο σκοπό να παραμείνουν αυτοί στην ΕΞΟΥΣΙΑ και φυσικά διχάζοντας την κοινωνία.

Ας γνωρίζουν καλά τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος ότι το «ΛΑΔΙ» της παντοδυναμίας τελείωσε και ο Λαός δεν … παραμυθιάζεται και δεν δέχεται όλες τις μεθοδεύσεις, που αυτοί μετέρχονται. Είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν για πολλά χρονιά αλλά την….. ΞΟΔΕΨΑΝ στα ψέματα, στα πάθη και στις ιδεοληψίες τους. Η ΑΝΟΔΟΣ τους στην εξουσία δρομολόγησε και την ΠΤΩΣΗ τους, αφού τα Εσωτερικά και Εξωτερικά προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν αντί να μειωθούν  (Σκάνδαλα, Ρουβίκωνας, Καταλήψεις, Πλειστηριασμοί, Χρέος, Ποδόσφαιρο, Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία, Στρατιωτικοί).

Είθε να μην αποδειχθούν και οι … Μοιραίοι, για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.