Kώστας Πατέρας: Eξαφανίζονται εκλογικά …!

Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Η χώρα έχει μπει σε μια μακρά και επικίνδυνη προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός σχοινοβατεί ανάμεσα σε πρόωρες εκλογές τον Μάϊο ή σε κανονικές τον Οκτώβριο, κοιτάζοντας πάντα όχι το συμφέρον της χώρας αλλά το πώς θα μείνει στην εξουσία έστω και τρεις τέσσερεις μήνες παραπάνω. Το ότι θα χάσει το στοίχημα των Ευρωεκλογών είναι γεγονός, αφού χάνει με 9,8% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η πραγματικότητα είναι πως θα υποστεί ταπεινωτική ήττα και στις εθνικές εκλογές, αφού η διαφορά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι 11,6%.

Τα λάθη του Τσίπρα είναι πάμπολλα και τα σενάρια της αισιοδοξίας είναι στον … αέρα. Η οικονομία ευρίσκεται σε πολύ δύσκολη καμπή και οι σχεδιαζόμενες μικροπαροχές στον Λαό ασήμαντες. Η μεγάλη πληγή της συμφωνίας των Πρεσπών μοιάζει με ταφόπλακα για τα σχέδια της ψευτοαριστερής κυβέρνησης. Η προσπάθεια να χτίσει γέφυρες στον κεντροαριστερό χώρο κατέρρευσε, γιατί δεν είχαν βάλει διόλου … θεμέλια. Ο διεμβολισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά αλλά και από τα κεντροδεξιά του είναι γεγονός.

Επί πέντε χρόνια κυβέρνησαν με πρόσημο καθεστωτικό. Δεν επεδίωξαν ποτέ να συζητήσουν σοβαρά με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ακόμα και στα μεγάλα εθνικά μας θέματα, Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά, ακολούθησαν παιδαριώδεις πρακτικές και έκαναν μεγάλα λάθη. Φτάσανε στο σημείο να κάνουν λόγο για «άριστη λύση» στην συμφωνία της Λίμνης, αφού στην πραγματικότητα την προδώσανε, δίνοντας «γλώσσα και ταυτότητα» στους Σλάβους. «Όχι στην προδοσία της Λίμνης» έγραφε και το πανό, που εμφανίστηκε στην παρέλαση των Τρικάλων.

Μπορεί η ημερομηνία των εθνικών εκλογών να είναι άγνωστη στους πολίτες, όλα όμως φανερώνουν πως η ΚΡΙΣΗ του Λαού έχει, λίγο-πολύ, διαμορφωθεί. Οι εκλογείς δείχνουν εδώ κι καιρό την αποστροφή τους στα Κυβερνητικά στελέχη. Απέχουν από συγκεντρώσεις, που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εκδηλώνουν φανερά την δυσαρέσκειά τους. Δεν συνεγείρει τα πλήθη, ούτε πρόκειται να αναγεννήσει τα όνειρα τους η Κυβέρνηση.

Ο εξευτελισμός του Νίκου Παππά, Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, στο Κιλκίς και στην Βέροια και η διαπόμπευση του Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου στην Αυστραλία ήταν το πρώτο θέμα σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Επίσης, η παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου κατά την πτήση του προς το Αγαθονήσι, η δήλωση του βουλευτή Γιάννη Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Αιγαίου και η περίπτωση της Μυρσίνης Λοΐζου, υποψήφιας για την Ευρωβουλή, αποδεικνύουν πως οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν αξιακούς νόμους.

Η κυβέρνηση Τσίπρα λειτουργεί πλέον ως δύναμη ανάσχεσης και αναστολής και όχι ως μοχλός ανάπτυξης και προόδου. Είναι δέσμια των ιδεοληψιών, των αγκυλώσεων και του διχαστικού πνεύματος και δεν μπορεί ούτε να υλοποιήσει τα αυτονόητα ούτε να στηρίξει τα συμφέροντα της χώρας. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του Λαού και να προσφέρει όραμα και ευημερία. Έχει τσακίσει τους πολίτες με βαρύτατη φορολογία. Έχει ιδρύσει ένα κράτος κομματικό, όπου τα στελέχη του ζουν πλουσιοπάροχα ενώ οι πολίτες ζουν με επιδόματα … πείνας … !

Οι Έλληνες πλέον πήραν την απόφαση να τιμωρήσουν αυτούς που επί πέντε χρόνια κυριολεκτικά κατέστρεψαν την πατρίδα μας και κοροϊδεύουν τους πολίτες. Γι αυτό και ο Λαός στρέφεται σε πολιτικές δυνάμεις, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία. Αναζητώντας πολιτικούς και πολιτικές που θέλουν και μπορούν να ενώσουν τους πολίτες και να προσφέρουν εγγυήσεις σταθερότητας και ανάπτυξης. Δυνάμεις που θα εφαρμόζουν αξιοκρατικά κριτήρια και θα πουν στον Λαό Αλήθειες και μόνο Αλήθειες.

Οι Τσαρλατάνοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράνε πλέον στο νέο πολιτικό σκηνικό. Εξαφανίζονται … Εκλογικά … ! Επί πέντε χρόνια έσπερναν ανέμους και τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν θύελλες. Όπως έγινε και με τα ανοίγματα του Τσίπρα στον Ερντογάν, τα οποία ζημίωσαν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της Ελλάδας.