Κώστας Πατέρας : η Ελλάδα στο μάτι του… κυκλώνα

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

 

Σχεδόν οκτώ χρόνια η πατρίδα μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Όλες οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα υπόσχονται … έξοδο από τα Μνημόνια και ανάπτυξη, αλλά τίποτε δεν έρχεται. Η οικονομία, παρά την … βάρβαρη φοροκαταιγίδα, βυθίζεται και η πολιτική αστάθεια και η ασυνέπεια εμποδίζουν τους επενδυτές και η χώρα τρώει… την σάρκα της.

Μπορεί η γεωπολιτική θέση μας να ναι σημαντική για τους ισχυρούς της γης, τα προβλήματα, όμως, που έρχονται, με μεγάλη συχνότητα, είναι πολλά και ποικιλόμορφα. Οι πολιτικοί, που είναι κατώτεροι των περιστάσεων, όχι μόνο αδυνατούν να δώσουν λύσεις, αλλά πολλαπλασιάζουν τον ήδη βαρύ κλίμα, σ’ όλους τους τομείς.

Τα εξωτερικά μας σύνορα αμφισβητούνται από γείτονες, με τους οποίους, δυστυχώς, ανήκουμε και στον ίδιο Στρατιωτικό Συνασπισμό, το ΝΑΤΟ. Οι βλέψεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο γίνονται απειλητικές. Θέλουν να … αναστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, να μοιράσουν τις θάλασσες και να γίνουν συνιδιοκτήτες της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικής και κανόνα του Διεθνούς Δικαίου.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επιθυμούν σφόδρα την λύση των διαφορών με την χώρα των Σκοπίων και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Η σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία και κάποιο γεωγραφικό προσδιορισμό είναι ήδη γνωστή. Παρά της πρωτοφανείς αντιδράσεις του Λαού με τα Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. προχωράει με βήμα γοργό για να … βαπτίσει το κράτος των Σκοπίων, πουλώντας ταυτόχρονα τον πολιτισμό, την Ιστορία και την Γλώσσα της Μακεδονίας.

Από την άλλη πλευρά στην Ήπειρο, οι Αλβανοί φτιάχνουν την «Δημοκρατία της Τσαμουριάς», που, ενώ δεν έχει γη και συγκεκριμένη ταυτότητα, αυτοί ετοιμάζονται να εκδόσουν… Διαβατήρια…!

Σ’ όλες αυτές τις προκλήσεις οι φίλοι μας και οι Εταίροι στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αρκούνται σε προτροπές, σε φραστικούς συμβιβασμούς και σε ευχολόγια. Κανένας, απ’ ότι φαίνεται, δεν βάζει… πλάτη με έργα και με πράξεις, για να σταματήσει η αμφισβήτηση τον συνόρων μας και να προστατευθεί η ακεραιότητα της χώρας. Τέλος το … μοιραίο λάθος των στρατιωτικών μας στην Θράκη ήταν το… βούτυρο στο ξερόψωμο του Ερντογάν. Κλιμάκωσε την ένταση με την Τουρκία και υπέσκαψε το «αξιόμαχου» την ενόπλων μας Δυνάμεων.

Και ενώ αυτά γίνονται στα σύνορα μας, στο εσωτερικό της χώρας Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται σε εσωτερικό κλοιό αμφισβήτησης και εξωτερικής πίεσης. Ο αμήχανος… Ανασχηματισμός η ασυδοσία των Αντιεξουσιαστών, η βία στους δρόμους από τους «μπαχαλάκηδες», τα θλιβερά επεισόδια των τελευταίων ημερών, η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλού του κατηγορούμενου για κακουργηματικές πράξεις Γιαντζόγλου, η προσπάθεια να στηθεί Πολιτικό – Δικαστικός έλεγχος, τα παιχνίδια με την … έξοδο από τα μνημόνια, ο υπόγειος πόλεμος για τον Ανασχηματισμό, το φιάσκο Κουβέλη – Καμμένου, οι αναταράξεις από το Υπουργικό «επίδομα ενοικίου» η άλωση του κράτους από τους κάθε είδους Καρανίκηδες, και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο Δικαστήριο δημιουργούν μια ζοφερά εικόνα για την πατρίδα μας. Η πολιτική δεν πρέπει, και δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους… Μαφίας…!

Αντί να σκεφθεί, η ανίκανη ηγεσία της Συγκυβέρνησης, για το πώς θα επανέλθει η χώρα σε ρυθμούς κανονικότητας, δυστυχώς, όπως συγκροτείται το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο περισσότερο διαμορφώνει συνθήκες Εθνικής Καταστροφής παρά συνθήκες Ανασύνταξης και Ανασυγκρότησης, δεδομένου ότι κανένας δεν γνωρίζει τι τελικά… μαγειρεύουν ΗΠΑ και Ε.Ε. για όλους μας.

Η Ελλάδα στο μάτι … του Κυκλώνα και ο Θεός βοηθός…!