Κώστας Πατέρας : Δρομολογούνται….εξελίξεις…!

pateras2 c

Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Συνήθως το καλοκαίρι, που έχει πάντα τα «μπάνια του Λαού» ήταν μια περίοδος ξεκούρασης για τους πολίτες και ηρεμίας για τους πολιτικούς, αφού τα πάντα σχεδόν υπολειτουργούσαν. Έτσι οι οικογένειες πήγαιναν στο Βουνό ή στην Θάλασσα και οι Εθνοπατέρες δεν είχαν πιέσεις για … ρουσφέτια. Αυτή η κατάσταση τους βόλευε όλους, μιας και δεν υπήρχαν πολιτικές εξελίξεις. Επειδή δε τους θερινούς μήνες είχαμε και έχουμε πολλά πανηγύρια στα χωριά οι Άρχοντες εύρισκαν την ευκαιρία να εμφανισθούν, να χορέψουν και να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας.

Εδώ και κάμποσα χρόνια, μπήκαμε στην μέγγενη της χρεοκοπίας και όλοι, Λαός, Πολιτικοί και κόμματα χάσαμε την… μπάλα…! Οι πολίτες, θύματα της μεγάλης κλοπής του Δημοσίου Χρήματος από τους Εθνοπατέρες και τους Διεφθαρμένους Δημοσιογράφους, τα Μ.Μ.Ε. τους κατασκευαστές, τους προμηθευτές και τους εκπροσώπους του Οικονομικού κατεστημένου, δεν έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές, οι δε Άρχοντες δεν πολυεμφανίζονται, γιατί φοβούνται τις αποδοκιμασίες των φτωχών, ανέργων και των καταστραφέντων πολιτών. Είδατε τι έπαθε προχθές ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις αντί να κερδίζουν ποσοστά από τα λάθη και τις παραλήψεις της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., δυστυχώς, κατεβαίνουν αριθμητικά και απαξιώνονται. Οι αλλαγές στις Ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με συνοπτικές και άτυπες αποφάσεις, αποδεικνύουν στην πράξη την αποτυχία τους και επιβεβαιώνουν την ανικανότητά τους. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχουν καταλάβει ακόμη τα λάθη που έκαναν, γιατί δεν άλλαξαν νοοτροπία και γιατί η δομή, η λειτουργία και η ξύλινη γλώσσα παρέμειναν στις δεκαετίες του 1980. Μπορεί να λέγει ο Προεδρεύων της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ότι «ο παλιός είναι αλλιώς» αλλά ο παλιός κλέφτης και ο χθεσινός Απατεώνας δεν μπορεί να ναι σήμερα Σωτήρας και Στυλοβάτης … της Δημοκρατίας…!
Παρά ταύτα, δύο πράγματα κρατούν ανεβασμένο το πολιτικό θερμόμετρο.

Το ένα είναι η άμεση ανάγκη να γίνει η Συμφωνία με τους Δανειστές προκειμένου να γλιτώσουμε την χρεοκοπία και να ελπίζουμε στην ζωή, αν και κανένας δεν γνωρίζει πως θα προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα και αν θα πετύχει, δημιουργεί, όμως, ελπίδα και προοπτική και το Δεύτερο πράγμα είναι η ρευστή Εσωτερική κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ. Πως είναι δυνατόν να στηρίζεις με τα λόγια, τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, και να καταψηφίζεις το Νομοθετικό έργο τους και πως συμβιβάζεται το να είσαι Βουλευτής, ή Υπουργός στην Συμπολίτευση και να κάνεις … Αντιπολίτευση; Όπως επίσης δεν είναι σωστό το να σαι Αριστερός και να χεις Δεξιά τσέπη…!

Όλα δείχνουν πως δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας ή του Τρίτου Μνημονίου, όπως πολλοί τονίζουν. Η Συγκυβέρνηση κάνει μεγάλο αγώνα για να σωθεί η πατρίδα. Κάνει, όμως, και λάθη, που αποτυπώνονται στις Δημοσκοπήσεις, που χτυπούν καμπανάκι για τον Πρωθυπουργό. Τα σκληρά μέτρα, που παίρνουν, ο άδικος Φ.Π.Α., το αλεύρι έχει ΦΠΑ 13% και τα πίτουρα 23%…, η άδικη φορολόγηση των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων, η παραμονή του ΕΝΦΙΑ, το κλείσιμο των Τραπεζών είναι μερικά απ΄αυτά που δυσαρέστησαν τον κοσμάκη.

Τα «βαρίδια» του ΣΥΡΙΖΑ, η πλατφόρμα της… Αλλαγής, η καταχρηστική αξιοποίηση της θεσμικής θέσης της Προέδρου της Βουλής και η εντός του Αυγούστου υπογραφή της Συμφωνίας, δείχνουν πως το Φθινόπωρο θα ναι χρόνος πρόωρων Εκλογών, για να ξεκαθαρίσει η «Ήρα από το Σιτάρι». Πάντως αυτή την χρονική περίοδο ο κόσμος «κρατάει» και εμπιστεύεται τους Τσίπρα – Καμμένο.
Στην πολιτική βέβαια ποτέ μην λες ποτέ….!

.