Κώστας Πατέρας: Δέχομαι την κριτική, όχι όμως την λασπολογία και δεν κρατώ κακία σε κανένα

Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση και συνέντευξη, μετά τον ορισμό του από την κυβέρνηση ως διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, έδωσε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους Δημήτρη Παδιό και Γιάννη Πιτσογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο καθηγητής, πρώην υποψήφιος Βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ Κώστας Πατέρας.

Ο νέος πλέον διοικητής εξέφρασε καταρχήν την χαρά του γι’ αυτή την απόφαση σε ανθρώπινο επίπεδο, τονίζοντας πως αισθάνεται δικαιωμένος που έστω και τώρα το κόμμα της ΝΔ αποκατέστησε τις αδικίες που είχε διαπράξει εις βάρος του τα προηγούμενα χρόνια, την ώρα που εκείνος έδινε μάχες για την επικράτηση και διάδοση των ιδεών και θέσεων της.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις απόψεις τόσο του Σωκράτη Τσαγκαδόπουλου που μίλησε από την εκπομπή του στον ίδιο σταθμό «περί παραιτήσεως της ΝΟΔΕ Τρικάλων, που παρέμεινε κωφεύουσα και άπρακτη, επιτρέποντας αυτό το ανοσιούργημα, από έναν άνθρωπο που έβριζε χυδαία το κόμμα, σε σειρά άρθρων του και ανταμείφθηκε με την θέση του διοικητή του Γ.Ν Καρδίτσας εις τας δυσμάς του βίου του, όταν ο ίδιος όταν κόπηκε από το τοπικό ψηφοδέλτιο, την άλλη μέρα πήγε περιοδείες να στηρίξει το κόμμα και τους άλλους υποψηφίους. δεν πήγε στους ΑΝΕΛ και στο ΛΑΟΣ», όσο και του Αναπληρωτή Γραμματέα Επιστημονικών φορέων της ΝΔ Κώστα Τσίγκα, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικούς γυρολόγους, για άστοχες επιλογές των συνεργατών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δίνοντας bonus στη γενιά των 80 plus», ο Κώστας Πατέρας απάντησε πως κάθε κριτική στο πρόσωπο του είναι καλοδεχούμενη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να ανέχεται και να απαντάει σ’ αυτούς που εξαπολύουν λάσπη εναντίον του.

«Εγώ ποτέ δεν έφυγα από τη ΝΔ, πάντα εκεί ανήκα, πάντα εκεί ήταν το σπίτι μου, το κόμμα ήταν αυτό που με έδιωξε. Δεν κρατώ κακία σε κανένα απ’ αυτούς που εξαπολύουν ύβρεις απέναντι μου, ο καθένας μας έχει την δική του ιστορία και στο κόμμα και στην τοπική κοινωνία», απάντησε ο κ. Πατέρας, για να συνεχίσει λέγοντας πως το δικό του βιογραφικό ήταν το πιο βαρύ έναντί όλων όσων είχαν καταθέσει την σχετική αίτηση και πως γνώριζε από αρκετά νωρίς πως αυτή την φορά θα αξιοποιηθεί.

Δήλωσε επίσης πως έχει ξεκάθαρη εικόνα για την λειτουργία του νοσοκομείου της Καρδίτσας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά που υπάρχουν και σ’ αυτό, τονίζοντας όμως πως εκεί υπάρχει εργασιακή ειρήνη και όχι ένταση μεταξύ των εργαζομένων, όπως συμβαίνει στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ο ίδιος τόνισε πως από πλευράς του, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί άψογα και υποδειγματικά, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στους ασθενείς, γνωρίζοντας πως ο τομέας της υγείας είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, που έχει άμεση επαφής με τον παράγοντα άνθρωπο.

Τέλος ο κ. Πατέρας διευκρίνισε πως θα κρατήσει τον μισθό του διοικητή από την σύνταξη που παίρνει τώρα, τονίζοντας πως θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την υπογραφή του ΦΕΚ, σε σχετικά σύντομο διάστημα.