Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.
Εδώ και πολλά χρόνια, ίσως και αιώνες, η περιοχή της Μέσης Ανατολής μοιάζει με κινούμενη άμμο και είναι μια περιοχή, που σπαράσσεται από ανακατατάξεις, από ανατροπές και από πολέμους.
Ήταν, είναι και θα είναι ένας χώρος που έδωσε μεγάλους πολιτισμούς, ανεπανάληπτα και ιστορικά μνημεία, πρωτοφανή πλούτο και είναι μια περιοχή, όπου γεννήθηκαν πολλές θρησκείες συμπεριλαμβανομένου και τα Χριστιανισμού.
Έτσι από καιρού εις καιρόν μεταβάλλεται σε «φλεγόμενη βάτο» και ταλαιπωρείται από πολέμους, που αναμορφώνουν τα πάντα.
Ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων έγραφε «Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται» δηλ. όλοι οι πόλεμοι γίνονται για την απόκτηση υλικών αγαθών.
Γι’αυτους δε, που πέφτουν στον πόλεμο, ο Ηράκλειτος λέγει ότι «Αριηφάτους Θεοί τιμώσι και άνθρωποι» δηλ. τους πεσόντες στα πεδία των μαχών τους τιμούν τόσο οι Θεοί όσο και οι άνθρωποι.
Από προχθές ξέσπασε ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και των Η.Π.Α. από την μία πλευρά και του Ιράν πρώην Περσία, από την άλλη.
Ο τελευταίος βασιλιάς της Περσίας (Ιράν) Μοχαμάντ Ρεζά Παχλαβί κυβέρνησε το κράτος αυτό από το 1941 μέχρι την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
Έκτοτε το Ιράν κυβερνάται από Ισλαμιστές (μουλάδες) κληρικούς που, με κυρίαρχη Θεοκρατική πολιτική και θρησκευτική τάξη, έχουν όλη την εξουσία στην Ισλαμική αυτή Δημοκρατία.
Έχει πληθυσμό περίπου 85 εκατομμύρια πολίτες και είναι χώρα που παράγει πετρέλαιο και Αέριο. Είναι η δεύτερη, στον τομέα αυτόν, σ’ όλο τον κόσμο.
Είναι μια σκληρή θρησκευτική Δημοκρατία, όπου κυριαρχούν οι «μουλάδες» και οι «φρουροί της επανάστασης» και έχει επεκτατικές βλέψεις και συντηρεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, η Χεζμπολάχ, οι Χούθι, ενώ είναι και φανατικός εχθρός του Ισραήλ και της Δύσης.
Παρά το γεγονός ότι έχει πλούτο, οι κάτοικοι είναι φτωχοί και στερούνται κάθε είδους ελευθερίας.
Έτσι τον περασμένο μήνα έγιναν μεγάλες κινητοποιήσεις, για την ανατροπή των Αγιατολάχ και οι φρουροί έπνιξαν στο αίμα αυτήν την κίνηση, για ελευθερία εκδημοκρατισμό και δικαιοσύνη, σκοτώνοντας χιλιάδες πολίτες.
Το 2025 το Ιράν ήρθε σε πόλεμο με το Ισραήλ, γιατί ήθελε να γίνει «ατομική» χώρα προκειμένου να καταδυναστεύει τους λαούς της περιοχής αλλά και την Δύση.
Παρά την προσωρινή ανακωχή, τώρα ξεκίνησε ένας πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ Η.Π.Α., γιατί σχεδόν κανένας δεν θέλει το θεοκρατικό Ιράν να αποκτήσει ατομικά όπλα, κανένας δεν θέλει να αποκτήσει πυραύλους, μεγάλου βεληνεκούς και κανένας δεν θέλει να τροφοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες της Μέσης Ανατολής. Ήταν δηλ. κράτος τροφοδότης τρομοκρατών.
Την πρώτη μέρα του πολέμου οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Αγιοτολάχ Χαμεϊνί και πολλούς στρατιωτικούς και πολιτικούς παράγοντες του Ιράν.
Ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας πολεμικής μηχανής των Η.Π.Α. και του Ισραήλ συμμετέχει σ’ αυτή την πολεμική ρήξη, με την ελπίδα να αλλάξει η σκληρή και απάνθρωπη διοίκηση των «Μουλάδων» και να γίνει το Ιράν μία δημοκρατική χώρα, για το καλό του λαού και για το καλό όλου του κόσμου.
«Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί» δηλ. ο πόλεμος είναι πατέρας όλων, διακήρυττε ο Ηράκλειτος.
Στη Μέση Ανατολή άνοιξε το κουτί της Πανδώρας…!
Την ίδια στιγμή υπάρχει και στην Ελλάδα ένας πολιτικός πόλεμος, δεδομένου ότι άρχισε ένας προεκλογικός αγώνας και οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και σε Αντιπολίτευση είναι σκληρές και δύσκολες.
Μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από μια μονοπρόσωπη κυβέρνηση και από ένα μεταλλαγμένο και υβριδικό κόμμα η κοινωνία επιζητεί την αλλαγή.
Η Πρωθυπουργική και Οικογενειοκρατική Δημοκρατία της Ελλάδας έκανε πολλά λάθη και ελάχιστα καλά. Γι’ αυτό ο ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης είναι στο «Καναβάτσο» της πολιτικής αρένας.
Ο Λαός, με δημοκρατικά μέσα, όχι με πυραύλους και Drones, ζητά αλλαγή, δικαιοσύνη, κάθαρση και ανθρώπινο εκδημοκρατισμό.
Στην πραγματική Δημοκρατία, τόνιζε ο Αριστοτέλης, «ο πολίτης ουδέν των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής» δηλ. στην δημοκρατία ορίζεται ως πολίτης αυτός, που συμμετέχει στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας.
Ο Μητσοτάκης αντί να ακούσει την φωνή και τα προβλήματα της κοινωνίας, την έβαλε στην άκρη, την υποτίμησε, την φτωχοποίησε. Οι Έλληνες έγιναν τα «φτωχαδάκια» της Ευρώπης και έφερε την WOKE ατζέντα με τους ομοφυλόφιλους, χτυπώντας την Εκκλησία.
Την χώρα την διοικεί μία μικρή ομάδα συγγενών και φίλων του Πρωθυπουργού, παραβαίνοντας πολλές φορές τους νόμους και καταπατώντας το Σύνταγμα.
«Στα λόγια έχουμε δημοκρατία» στην πράξη, όμως κάνει ό,τι θέλει ο Μητσοτάκης.
Έτσι έγιναν πολλά και μεγάλα λάθη και τα σκάνδαλα οργιάζουν, στα οποία σκάνδαλα είναι ανακατεμένα, κυρίως, πρόσωπα της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών συγκλόνισε την κοινωνία και η δικαστική απόφαση, που βγήκε, και το ντόμινο της καταδίκης προσώπων έχει δρομολογήσει επανεξέταση του φακέλου, που μπήκε στο Αρχείο από τον Άρειο Πάγο. Η κυβέρνηση δεν είπε τίποτε, αν και πολλοί υποστηρίζουν, πως τίθεται θέμα κατασκοπείας.
Το έγκλημα των Τεμπών, δεν θα ξεχασθεί ποτέ και οι προχθεσινές μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σ’ όλη την χώρα θα θέσουν μπροστά στις ευθύνες τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τους Δικαστές. Όλοι θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μεγάλες είναι οι επιπτώσεις στο πολιτικό σύστημα και στην δικαιοσύνη.
Ο «αμαρτωλός» ΟΠΕΚΕΠΕ, με το γαλάζιο χρώμα, έκανε πάμπλουτους τους κομπιναδόρους και ζημίωσε τους πραγματικούς αγρότες, αλλά «μπαζώθηκε» από την πλειοψηφία της επιτροπής, που ανήκε στη Ν.Δ.
Τώρα θυμήθηκε ο Πρωθυπουργός το θέμα της απαξίωσης των θεσμών και τις εγκατάλειψης της επαρχίας, ενώ επί επτά χρόνια το έπαιζε «παντοκράτωρ» και σκληρός προς τους Υγειονομικούς, τους Αγρότες, τους κατεστραμμένους από τις πλημμύρες και τις πύρινες φλόγες και μεγαλόψυχος προς τους Ολιγάρχες της ενέργειας, της επισιτιστικής αλυσίδας και των δημοσίων έργων.
Πολιτικοί και πολίτες σφυροκοπούν τον ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη για την πρωτοφανή ακρίβεια, για τα Ελληνοτουρκικά, για την σκληρή καθημερινότητα και για την συμφωνία με την Cevron, όπου εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα.
Τα Σκόπια, η Τουρκία και η Αλβανία ζητούν να πάρουν Ελληνικά νησιά και Ελληνικά Εδάφη, στο εσωτερικό της χώρας και η κυβέρνηση δείχνει μια ένοχη σιωπή.
Τακτικά βγάζουν στην σέντρα τον Πρωθυπουργού τόσο ο Καραμανλής, που δεν θα πηγαίνει στο Συνέδριο της Μητσοτακικής Ν.Δ., όσο και ο Σαμαράς που μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας.
Με την μαύρη προπαγάνδα και με τις χιλιοειπωμένες ψεύτικες υποσχέσεις, όπως το τείχος του Έβρου τα αντιπλημμυρικά έργα, οι αυξήσεις μισθών εργαζομένων και συνταξιούχων και με τους διορισμούς Υγειονομικών στο κατεστραμμένο Ε.Σ.Υ. δεν ανατρέπεται η δυσαρέσκεια της κοινωνίας, η οποία κοινωνία επιζητεί αλλαγή του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει και αυτό θα γίνει το φθινόπωρο, που θα στηθούν πρόωρες κάλπες.
Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει χωρίς τον Μητσοτάκη, δεδομένου ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.
Στο έργο του φιλοσόφου Πλάτωνος «Κρίτων», ο μεγάλος Σωκράτης, λέει στον μαθητή του ότι «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνοτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσιν», δηλ. πάνω απ΄όλα είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ.
