Κώστας Μαράβας: Απαιτείται συνένωση δυνάμεων για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στο νομό

Ενωτικός προς κάθε κατεύθυνση εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, κατά την διάρκεια συνέντευξης του το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ Ζυγοστάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Πύλης στον Δημήτρη Παδιό, βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των μεγάλων έργων στο νομό και ειδικότερα στον Δήμο Πύλης, απαιτείται η συνένωση όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των φορέων, είτε αυτοί λέγονται δημοτική αρχή, είτε αντιπολίτευση, είτε Περιφέρεια, είτε Βουλευτές. Μόνο με την συμβολή όλων, τα έργα πνοής για το νομό μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά και να αλλάξουν την ιστορία και την ροή του τόπου προς τα εμπρός.

Ερωτώμενος για την υλοποίηση του φράγματος της Πύλης, ένα σημαντικότατο έργο για την ευθύτερη περιοχή που θα αποτελέσει στρατηγικό αναπτυξιακό εργαλείο για την διαχείριση των υδάτινων πόρων του νομού, προσφέροντας αντιπλημμυρική προστασία και αρδευτικές ιδιότητες, ο  Κώστας Μαράβας ανέφερε ότι είναι ένα έργο δρομολογημένο από το 2005, έχουν υπογραφεί όλες οι τεχνικές και περιβαλλοντολογικές μελέτες, έχουν εγκριθεί οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις και απομένει η έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού από τα αρμόδια υπουργεία. Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος πως παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπάρχει η πολιτική βούληση σε κεντρικό επίπεδο να ολοκληρωθεί το έργο.

Για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πύλη, ένα ακόμη σημαντικό έργο πνοής για την περιοχή, ο Κώστας Μαράβας ανέφερε πως έχει γίνει όλη η προβλεπόμενη προετοιμασία με την εκτέλεση των έργων και εντός του επόμενου διαστήματος θα γίνει η έναυση του φυσικού αερίου, στο οποίο θα συνδεθούν το Δημαρχείο και όλα τα δημοτικά κτίρια, καθώς και πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δεδομένου ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Τέλος ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας δήλωσε πως η παρούσα δημοτική αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, όπως είναι το νέο δημοτικό γυμναστήριο-προπονητικό κέντρο στη θέση Κορπ του δ.δ. Βροντερού, αλλά και η βελτίωση και ανάδειξη αθλητικών χώρων όπως τα γήπεδα Φήκης, Πηγής κλπ. , γι’ αυτό και κινείται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.