Κορονοϊός: Καραντίνα τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη εβδομάδων

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, το οποίο επιβεβαίωσε εμμέσως ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο OPEN.

Το Εθνος της Κυριακής (29/3) αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού με καραντίνα τεσσάρων ακόμη εβδομάδων, το οποίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Open TV το Σάββατο το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κυβερνητικός μηχανισμός βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και μελετά όλα τα σχέδια που έχει στο τραπέζι, ακόμα και τα πιο ακραία σενάρια. Στο προσκήνιο βρίσκεται η περαιτέρω μείωση των δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οπως δήλωσε επανειλημμένα ο υφυπουργός Πολιτικής ΠροστασίαςΝίκος Χαρδαλιάς, μελετώνται αρκετά εναλλακτικά σενάρια αυστηροποίησης των υφιστάμενων μέτρων, όπως για παράδειγμα η μείωση των ελεύθερων μετακινήσεων, για την οποία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι ακόµη ένας κρίσιµος πυλώνας στη µάχη κατά του κορονοϊού. Ηδη, το πρώτο κύµα προσλήψεων, που αφορά σε ιατρούς αλλά κυρίως σε νοσηλευτές, αγγίζει τον αριθµό των 3.200, ενώ οι «ετοιµοπόλεµες» κλίνες των ΜΕΘ υπερβαίνουν τις 800.

Εξάλλου, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντλήσει πόρους για να ενισχύσει όλους τους πληττόμενους κλάδους επιχειρήσεων κι εργαζομένων. Το δίχτυ οικονοµικής προστασίας καλύπτει ήδη 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατ. µισθωτούς και 550.000 ελεύθερους επαγγελµατίεςαυτοαπασχολούµενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Γεωργιάδης: «Και μετά τις 6/4 θα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας»

Την επιμήκυνση της περιόδου που θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας ανακοίνωσε επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής μιλώντας στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει του OPEN TV ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Αναφερόμενος στα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά. «Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι’ αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μην χάσετε κι αυτή την Κυριακή (29/3) το Εθνος, που έρχεται με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για όσα αφορούν στην καθημερινότητά μας, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον ελέω κορονοϊού, καθώς και το ειδικό ένθετο των 16 σελίδων για το πώς θα μπείτε στις σχετικές πλατφόρμες έτσι ώστε να λάβετε τα επιδόματα και τα μπόνους που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Δείτε το πρωτοσέλιδο του Εθνους της Κυριακής

horis_titlo.png
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ