Κορονοϊός: Εμβολιασμένο το 85% των εκπαιδευτικών

Οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού για τον κορονοϊό βρίσκονται στο προσκήνιο καθώς στόχο της κυβέρνησης είναι να έχουν φτάσει μέσα στον Σεπτέμβριο τα 7 εκατομμύρια.

Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί είναι στα 6 έκατομμύρια και στόχος είναι μπαίνοντας στο φθινόπωρο η χώρα, μαζί με όσους έχουν νοσήσει, να φτάνουν το 80%ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό πλέον η κυβέρνηση συζητά ανοιχτά το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους πέραν των υγειονομικών υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής.

«Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών.

Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει.», σημείωσε και στάθηκε στη διαφοροποίηση μαθητών – καθηγητών και στη χρήση των rapid tests παρότι ως τον Μάη γινόταν χρήση των self test.

newsit.gr