Κορωνοϊός: Ανησυχεί το δεύτερο «κύμα» στην Ασία

Nότια Κορέα, Κίνα και Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των ασιατικών χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, το οποίο προέρχεται από τα λεγόμενα «εισαγόμενα» περιστατικά.

Η Κίνα, η χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορωνοϊός, ανέφερε μηδενικά κρούσματα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. Aνέφερε όμως 34 κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που πρόσφατα επέστρεψαν στην Κίνα.

Παράλληλα η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε 47 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 33 εισαγόμενα -30 εξ αυτών πολίτες που επέστρεψαν στη χώρα. Ανησυχητική αύξηση και των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα, ανακοινώνοντας 152 περιστατικά και χωρίς να είναι σαφής η προέλευσή τους.

Τρία νέα κρούσματα και στην Ιαπωνία, αλλά η περιοχή Χοκάιντο, που έχει χτυπηθεί περισσότερο με 154 κρούσματα, αίρει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρύξει στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τις αισιόδοξες ενδείξεις ότι έχει περιορισθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας(NHC) ανέφερε μηδενικά εσωτερικής μετάδοσης περιστατικά στην Κίνα, για πρώτη φορά από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο Covid-19, στα τέλη Δεκεμβρίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στη Βουχάν, την πόλη από όπου άρχισε η διασπορά του ιού. Είχε όμως 34 περιστατικά από ανθρώπους που που εισήλθαν στην Κίνα από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα παραμένει στους 3.245, εγείροντας ερωτήματα για την αξιοπιστία των στοιχείων.

naftemporiki.gr