Κορμός λευκής σοκολάτας

Συστατικά

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 360 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 100 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 180 γρ. καρυδόψιχα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και το κονιάκ σε ένα μπολ, να το σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη και να το βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt. Πρέπει το βούτυρο να καίει πολύ για να λιώσει η σοκολάτα.
  • Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα κράνμπερις, τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σε μία φόρμα για κέικ 30×10 εκ., στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά της φόρμας, και προσθέτουμε μέσα όλο το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη που περισσεύει και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε καλυφθούν τυχόν κενά μέσα στη φόρμα και για να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος.
  • Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  • Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με κουβερτούρα και κουβερτούρα λευκή λιωμένες, κράνμπερις και καρύδια.

akispetretzikis.com