Κοπή πίτας για το «Μέτωπο Λαού» με διάθεση για αγώνες και…δραχμή

Την πίτα έκοψαν το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ληθαίο» τα μέλη του «Μετώπου Λαού».

Πρόκειται για την 8η κατά σειρά κοπή πίτας του «Μετώπου Λαού», όσα και τα χρόνια της δραστηριότητας του, αποτελώντας μετεξέλιξη του κινήματος «Δεν πληρώνω», που έγινε γνωστό από την άρνηση καταβολής των διοδίων αρχικά, ενώ συνεχίστηκε με γενικευμένη αποχή από οποιαδήποτε πληρωμή.

Την πίτα έκοψε ο επικεφαλής του «Μετώπου Λαού» δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος, ο οποίος έκανε μια μικρή αναφορά για τις έως τώρα δράσεις του κινήματος σε πολλούς τομείς και την πολυποίκιλη στήριξη που παρείχε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δράσεις κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας, με αγώνες για την μη διακοπή ρεύματος και τηλεφώνου λόγω οφειλών κλπ. Τόνισε δε, ότι το κίνημα ήταν και θα παραμείνει ενεργό και τα επόμενα χρόνια, κάνοντας ακόμα πιο αισθητή την αγωνιστική παρουσία του, την εποχή της γιγάντωσης της φτώχιας και της εξαθλίωσης κάθε φτωχού και αγωνιζόμενου πολίτη, από τις πολιτικές των μνημονίων. Εξεδήλωσε δε την καθαρή πρόθεση του κινήματος για επιστροφή στην δραχμή και αυτόματη έξοδο από το ευρώ.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων όπως ο εκπρόσωπος των ΕΒΕ Τρικάλων Χρήστος Γκαραγκούνης, ο εκπρόσωπος του αγροτικού κινήματος Γιάννης Ρίτσιος, ο Γραμματέας του σωματείου φορτοεκφορτωτών της AGROVIZ Δημήτρης Κυριακόπουλος κ.α.΄

Να σημειωθεί ότι στην κοπή πίτας παραβρέθηκαν έκτος από τα μέλη του «Μετώπου Λαού» και αρκετοί Σύριοι πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη των Τρικάλων την τελευταία διετία.

Στην μια πίτα το φλουρί που ήταν συμβολικά μια δραχμή, αντιστοιχούσε σε μια δωρεάν νομική εκπροσώπηση από τον δικηγόρο Χρήστο Σταμόπουλο και στην δεύτερη πίτα, την «αγροτική» τα δύο άχυρα που τοποθετήθηκαν αντιστοιχούσαν σε δύο βιβλία, προσφορά του Προέδρου της Οικολογικής Κίνησης Τρικάλων Γιώργου Λεπενιώτη και σε 10 κιλά πατάτες, προσφορά του αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Ρίτσιου.