Κοντοτόλη: Συζητήθηκε στη Βουλή το αίτημα επίσημης αργίας στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη

Σημαντική εξέλιξη. Συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση της Μ. Κοντοτόλη ώστε να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών συμπολιτών μας στο δυστύχημα των Τεμπών.

Μαρίνα Κοντοτόλη : «Θα επιμείνω μέχρι να το πετύχουμε».

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου τόσο στα Τρίκαλα, όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών συμπολιτών μας στο δυστύχημα των Τεμπών, με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο.

Στην απάντησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η 28η ημέρα τιμής και μνήμης για τους 57 νεκρούς, αρκεί να σταλεί επιστολή είτε από τον Σύλλογο Γονέων Θυμάτων Τεμπών είτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η κα Μ. Κοντοτόλη θα ενημερώσει σήμερα με επιστολή της τόσο τον Σύλλογο Γονέων Θυμάτων Τεμπών, όσο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα από τον οποίο θα ζητήσει, εφόσον συμφωνεί ο ίδιος και το περιφερειακό συμβούλιο, να προχωρήσουν στη διατύπωση της συγκεκριμένης πρότασης προς την κυβέρνηση.

Η Βουλευτής Τρικάλων Μ. Κοντοτόλη, θα προχωρήσει αμέσως μετά το Πάσχα, στην κατάθεση νομοθετικής τροπολογίας προκειμένου να τεθεί στην κρίση όλων των βουλευτών η καθιέρωση της 28ης Φεβρουαρίου ως ημέρα μνήμης και τιμής για τα θύματα από την τραγωδία των Τεμπών.