Κοντοτόλη: Αποζημιώσεις στο κόστος παραγωγής για να ξαναμπούν στην παραγωγή οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Τρικάλων

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τα αγωνιώδη αιτήματα του Ανεξάρτητου Μπλόκου Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αρχικά για να καταφέρουν να επιβιώσουν ως παραγωγοί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και εν συνεχεία να έχουν επαγγελματική προοπτική.

Αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να δώσουν απαντήσεις στη Βουλή, για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να καλύψουν το κόστος παραγωγής κι αντικατάστασης των πνιγμένων ζώων, αλλά και για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια της πρωτογενούς αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Ανεξάρτητο Μπλόκο Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι αποζημιώσεις κατά 300 € ανά στρέμμα και η αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και κτηνοτροφικών υποδομών είναι προϋπόθεση για την επιβίωσή τους. Ως επόμενο βήμα ζητούν να διασφαλιστεί η δυνατότητα να ξανακαλλιεργήσουν τη γη τους, με μέτρα όπως, καθαρισμός των εκτάσεων, των δικτύων, των δρόμων και των καναλιών, θωράκιση των περιοχών με αντιπλημμυρικά έργα, ρύθμιση χρεών, μείωση του κόστους παραγωγής κι αναθεώρηση της ΚΑΠ.