Κοντογεώργης: Τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις για δικαιώματα εμβολιασμένων και μέτρα για ανεμβολίαστους

Για τα επεισόδια βίας στα σχολεία αλλά και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο γ.γ. Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στoν τηλεοπτικό σταθμό Open.

Kληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα βίας και κλιμακούμενης έντασης σε ορισμένα σχολεία, ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι οποιαδήποτε πράξη βίας και επιβολής δύναμης, ειδικά στα σχολεία, είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα από την κυβέρνηση, αναφέροντας εμφατικά ότι «η μόνη δύναμη στα σχολεία πρέπει να είναι η γνώση». Πρόσθεσε ότι η οργανωμένη πολιτεία έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα είτε με ενίσχυση αστυνόμευσης και διερευνητικές διαδικασίες είτε με προσαγωγές, όπου χρειάζεται.

Στο ζήτημα της πανδημίας, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μία φάση όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, ενώ η πανδημία παρουσιάζει χαρακτηριστικά εξομάλυνσης και σταθεροποίησης. Αναγνώρισε ότι παρατηρείται μια μικρή έξαρση στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ωστόσο υπό συνεχή παρακολούθηση από πλευράς των ειδικών και έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα το ΕΣΥ.

Όπως προανήγγειλε, τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

Πηγή: www.iefimerida.gr