Κωνσταντίνος Μάρης – απάντηση δημοσιευθείσας επιστολής της κ. Παλαιοδήμου Άννας

πρώην μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων

Η κ. Παλαιοδήμου δια της ως άνω επιστολής της που αναφέρεται στην σχεδόν ανύπαρκτη πορεία του Συλλόγου, αφού η Διοίκηση είχε επιλέξει τη μόνιμη διακοπή της λειτουργίας του σχεδόν επί τριετία, ενώ η ίδια με τη συνεχή επωδό ότι για όλα αυτά έφταιγε ο κορονοϊός και όχι η συνεχής ραστώνη της Διοίκησης και παρά το ότι η τοπικοί εν γένει σύλλογοι λειτούργησαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου του κορονοϊού, με τα σχετικά μέτρα πρόσληψης πλην περιόδων μεγάλων εξάρσεων της νόσου.

Η κ. Παλαιοδήμου αναφέρεται γενικώς και αορίστως περί καταγγελιών, χωρίς να κάνει ουδεμία αναφορά στο περιεχόμενο αυτών, ούτε κατά ποίων συγκεκριμένων πράξεων αναφέρονται αυτές. Περιορίζεται δε σε ανυπόστατους χαρακτηρισμούς όπως ότι δήθεν αυτές είναι «καφενειακού» και μόνον ενδιαφέροντος. Διευκρινίζω δε ότι ουδέποτε, προσωπικά, έχω δημοσιεύσει οποιαδήποτε εις βάρος της καταγγελία. Ενώ, επωνύμως είχα ως γνωστόν καταγγείλει προ δύο ετών, όπως και η ίδια γνωρίζει, την αδιανόητη και πρωτοφανή για τα χρονικά του Συλλόγου πράξη η οποία είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις μέσω δημοσιευμάτων των μελών του Συλλόγου μέσω του τοπικού τύπου πράγμα που με υποχρέωσε στην παραίτησή μου από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Επρόκειτο για το γνωστό θέμα της αφαίρεσης των χρημάτων από το ταμείο του Συλλόγου, βάσει και του πορίσματος της Ελεγκτικής Επιτροπής (Ιανουάριος 2020), δια του οποίου φέρονταν ως εμπλεκόμενα δύο και επωνύμως αναφερόμενα μέλη της πρώην Διοίκησης εκ των οποίων ο ένα έριχνε την ευθύνη στον άλλον. Το πόρισμα αυτό είχε κοινοποιηθεί και στο πρώην Δ.Σ. στο οποίο συμμετείχα και ο ίδιος.

Πέραν αυτού είχε επωνύμως εκ μέρους καταγγελθεί προ διετίας έναντι πρώην στελέχους της Διοίκησης μέσω του τοπικού τύπου για την αδικαιολόγητη πράξη του των τηλεφωνικών απειλών κατά της σωματικής μου ακεραιότητας, πράγμα που με υποχρέωσε να προσφύγω στην εις βάρος του αποστολή εξωδίκου. Η κ. Παλαιοδήμου θεωρεί τις καταγγελίας κατά τέτοιων πράξεων «καφενειακού» ενδιαφέροντος; Και παρόλο ότι αυτές οι ως άνω πράξεις συντέλεσαν στην παραίτηση τριών μελών του πρώην Δ.Σ. όπως και εμού του ιδίου και την απομάκρυνση πολλών μελών του συλλόγου.

Η κ. Παλαιοδήμου, μήπως εκτιμά ότι αυτού του είδους πράξεις θα έπρεπε να μην καταγγέλλονται, μην αποδίδοντας ευθύνη σε κανέναν χωρίς την επιστροφή των χρημάτων, όπως και μέχρι σήμερα συνεχίζεται; Δηλαδή, αυτού του είδους πράξεις να υποκρύπτονται χρονίως κάτω από το χαλί ή να βγαίνουν στην επιφάνεια ρίχνοντας άπλετο φως και οδηγώντας έτσι στην κάθαρση του Συλλόγου;

Επιλύονται και εσωτερικά τέτοια θέματα, όπως αναφέρει η ίδια, αλλά με ανοικτές πόρτες της Διοίκησης και των Γενικών Συνελεύσεων.

Ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Μάρης – Ιατρός

πρώην μέλος του Δ.Σ.

του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων