Κωνσταντίνος Κρεμμύδας: ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο ο Λάππας

… ένα γνήσιο αγύριστο ηπειρώτικο κεφάλι, ένα ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο, ένας γλυκύτατο άνθρωπος. Ευχαριστούμε πολύ Χρήστο ! έγραψε μεταξύ άλλων στο fb o επικεφαλής του συνδυασμού “μαζί για τα Τρίκαλα” Κωνσταντίνος Κρεμμύδας με αφορμή την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Λάππα

Αναλυτικά:

Κληθήκαμε στο χθεσινό Δ.Σ. στην ιδιαίτερη θέση να διαχειριστούμε την προαναγγελθείσα παραίτηση ενός Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξής . Δεν είναι όμως μια περίπτωση τυπικής αποχώρησης ενός στελέχους της πολιτικής και δημόσιας ζωής.
Ο κ. Λάππας είναι ένας πρώην πετυχημένος δήμαρχος και πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τρίκαλα – Συμπολιτεία , από τα νεανικά του χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όπου διετέλεσε Γραμματέας , συνδικαλιστικό στέλεχος στο Νοσοκομείο Τρικάλων , αλλά δεν προχωράω παραπέρα γιατί παραμένει ένας ενεργός πολίτης και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στο δημόσιο λόγο απελευθερωμένος πλέον από την όποια συστολή που θα μπορούσε να αισθάνεται στα στενά κουστούμια των παρατάξεων.
Πιστεύοντας ο ίδιος στη δουλειά του μυρμηγκιού , μακριά από τη λογική του τσοπάνη, και τη λογική της αυθεντίας, θιασώτης των συλλογικοτήτων και οπαδός των συνεργασιών και των συναινέσεων , αφήνει το στίγμα του στα δημοτικά πολιτικά πράγματα έχοντας ως βάση το διάλογο και την παράθεση πολιτικών επιχειρημάτων .
Ο Λάππας ως δήμαρχος άφησε το στίγμα του στα Τρίκαλα, ο Μύλος των Ξωτικών , Το Μουσείο Τσιτσάνη αλλά κυρίως η οικονομική διάσωση και οικονομική εξυγίανση του δήμου, πιστώνονται , στην συνείδηση του κόσμου, σ’ αυτόν.
Και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.
Στη λογική της προσφοράς και της συστράτευσης ,ως απόρροια του ακομπλεξάριστου, αιρετικού και αντικομφορμιστικού του χαρακτήρα κατήλθε στις προηγούμενες εκλογές ως απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή μας.
Αποτελεί ένα ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο για τον πολιτικό μας χώρο, για τα δημοτικά μας πράγματα , για την τοπική μας κοινωνία .
Ένας άνθρωπος που δεν κινούνταν στη σφαίρα του φαντασιακού , που δεν είχε δευτέρες ή τρίτες σκέψεις , χωρίς ταπεινά ελατήρια στη δράση του, με αποστροφή στο ρουσφέτι , τη πελατειακή σχέση και τη μυθοπλαστική προσέγγιση της πολιτικής .
Χαιρόμασταν που μας είχε συνεργάτες , χαιρόμασταν που τον είχαμε συνεργάτη, φαντάζομαι ότι οι αντίπαλοι χάρηκαν που τον είχαν ιδεολογικό και πολιτικό ανταγωνιστή.
Δε θα πω παραπάνω γιατί θα μου πει ότι του κάνω μνημόσυνο.
Χρήστος Λάππας λοιπόν , ένα γνήσιο αγύριστο ηπειρώτικο κεφάλι, ένα ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο, ένας γλυκύτατο άνθρωπος
Ευχαριστούμε πολύ Χρήστο !