Κων/νος Γρηγορίου: Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση στο Γ.Ν. Τρικάλων-Ικανοποιητικά ο εμβολιασμός

Για την κατάσταση που επικρατεί την δεδομένη χρονική στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αναφορικά με τους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό, αλλά και την εξέλιξη της διαδικασίας των εμβολιασμών σ΄αυτό, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παδιό, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Κων/νος Γρηγορίου.

Ο κ. Διοικητής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα, λέγοντας πως η κατάσταση στο νομό αναφορικά με τα εμβόλια είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με άλλους νομούς. Μέχρι αυτή την στιγμή στο Γ.Ν. Τρικάλων έχουν εμβολιαστεί 3173 άτομα, με καθημερινή προσέλευση πολιτών πάνω από 100 άτομα, ενώ σε επίπεδο νομού ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τις 4.500. Στους υγειονομικούς έχει γίνει εμβολιασμός σε ένα ποσοστό της τάξης του 90%, στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό στο 80%, ενώ στο νοσηλευτικό προσωπικό το ποσοστό είναι εμφανώς χαμηλότερο με μόλις 60%.

Αναφορικά με τους νοσηλευόμενους με κορονοϊό, ο κ. Γρηγορίου ανέφερε πως αυτή την στιγμή στην κλινική Covid που έχει διαμορφωθεί στο 4ο όροφο του νοσοκομείου νοσηλεύονται 18 ασθενείς, ενώ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύονται 3 ακόμα ασθενείς (ηλικίας 57, 69 και 76 ετών), με δύο εξ αυτών να είναι διασωληνομένοι. Επίσης ερευνώνται 7 ακόμη ύποπτα περιστατικά για Covid-19. Όπως τόνισε ο κ. Γρηγορίου, υπάρχει μια ανοδική τάση εισαγωγής νέων ασθενών με κορονοϊό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όμως σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παραμένει σε πλήρη έλεγχο.