Κων. Γουργουλιάνης: Δύσκολος θα είναι ο χειμώνας από κρούσματα, στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού ο κορονοϊός θα είναι παρελθόν

Για τα κρούσματα που υπάρχουν στη Θεσσαλία αυτή την στιγμή, αλλά και για όλα όσα αφορούν την πανδημία, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Καθηγητής πνευμονολογίας και Διευθυντής της πνευμονολογικής κλινική του ΠΓΝ Λάρισας Κων/νος Γουργουλιάνης.

Αναφορικά με τα κρούσματα στη Θεσσαλία και τη ΠΕ Λάρισας που πέρασε στο «κόκκινο» με τα γνωστά περιοριστικά μέτρα ο κ. Γουργουλιάνης δήλωσε πως όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί έχει να κάνει περισσότερο με τα πολλά Rapidtestπου διενεργούνται στην περιοχή μας και όχι επειδή είναι ίσως πιο επιβαρυμένη υγειονομικά από κάποιες άλλες.

Ο κ. Γουργουλιάνης σχολίασε επίσης το γεγονός της έξαρσης των κρουσμάτων σε άτομα νεαρών ηλικιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα άτομα είναι που βγαίνουν έξω και διασκεδάζουν, που πάνε διακοπές, που πάνε στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Οπότε λόγω και του χαμηλού ποσοστού τους σε εμβολιακή κάλυψη, λογικό είναι να μολύνονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

Τέλος ο Διευθυντής της πνευμονολογικής κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, προέβλεψε ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος υγειονομικά, όσο υπάρχει ακόμη μεγάλο μέρος του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο, προσδιορίζοντας χρονικά το τέλος της πανδημίας στις αρχές του καλοκαιριού του 2022, όπου ευελπιστεί πως η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα έχει φτάσει το 95%-97%.