Κομβικός ο ρόλος Χάϊδου-Ξάφου στις διεργασίες της κεντροαριστεράς στα Τρίκαλα;

Ο Γιάννης Χάϊδος και ο Σάκης Ξάφος είναι φίλοι μεταξύ τους και από εκείνα τα τοπικά στελέχη, που κάποια στιγμή-προφανώς διαφωνούντες από την πολιτική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής-εγκατέλειψαν το κόμμα, βρίσκοντας πολιτική στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν άλλωστε δεκάδες άλλα στελέχη στα Τρίκαλα και εκατοντάδες άλλα σε όλη την επικράτεια.

Γι΄αυτή τους την κίνηση Χάϊδος και Ξάφοςκατηγορήθηκαν από τους πρώην συντρόφους τους στο ΚΙΝΑΛ ως πολιτικοί αριβίστες που είδαν το καράβι να βουλιάζει και το εγκατέλειψαν πρώτοι, ως «απολωλότα πρόβατα» που κοίταξαν να διασώσουν το πολιτικό τους σαρκίο. Ποσώς όμως τους ένοιαξε και τους δύο, οι οποίοι συνεχίζουν πλέον δυνατά στο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως στόχο να έχουν ακόμα ποιο ενεργό ρόλο την επόμενη μέρα. Ο Ξάφος υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές, ενώ διεκδίκησε χωρίς επιτυχία την θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του κόμματος. Επίσης και ο Χάϊδος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου είναι Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και ετοιμάζεται να ριχτεί στα βαθιά νερά της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ως υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Οι δύο τους μάλιστα καθώς λέγεται, ετοιμάζονται να αναλάβουν κομβικό και ενεργό ρόλο στη συνεργασία κα διεύρυνση της κεντροαριστεράς στα Τρίκαλα, υπερασπιζόμενοι την κοινή συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσπάθεια και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταφέρουν εν τέλει…