Κολοκυθοανθοί ψητοί, γεμιστοί με ανθότυρο ή ρικότα

Υλικά συνταγής

  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λευκό, φρέσκο, ανάλατο τυρί (ανθότυρο ή ρικότα)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σκληρό, κίτρινο τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κουταλιά δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό των λουλουδιών. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  3.  Αναμειγνύετε τα τυριά με το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε προσεκτικά τους ανθούς με περίπου 1 κουταλιά της σούπας τον καθένα από το μείγμα και στριφογυρίζετε την άκρη τους. Τους αραδιάζετε στο ταψί, αλείφετε με λίγο λάδι.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ | Συνταγή για κολοκυθοανθούς ψητούς, γεμιστούς με ανθότυρο ή ρικότα. Ιταλική λιχουδιά που στην πατρίδα της χρησιμοποιείται μείγμα ρικότας και παρμεζάνας

icookgreek.gr