Κολοκυθάκια και βλίτα λαδερά με φέτα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα βλίτα με τα κολοκυθάκια και τη φέτα, κάνουμε ως εξής: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/3 από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα βλίτα.
  2. Ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι τα βλίτα να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν τα υλικά και, μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, χωρίς καπάκι.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα (ή το κατσικίσιο τυρί) και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε το υγρό να πάρει ξανά βράση.
  5. Μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι το τυρί σχεδόν να λιώσει, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών και – προσεκτικά– λίγο αλάτι (το φαγητό θα είναι ήδη σχετικά αλμυρό από τη φέτα).
  7. Το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο.
  8. Την ώρα του σερβιρίσματος, περιχύνουμε κάθε μερίδα με 1-2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες από ξίδι της αρεσκείας μας.

gastronomos.gr