20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κολοκύθα γιαχνί με φέτα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου άλλα 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε την κολοκύθα και το καρότο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
- Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει τα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 -25 λεπτά, έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε την κολοκύθα γιαχνί με φέτα.