Κόκκινο κρασί, σοκολάτα και… πολλά φιλιά το «ελιξήριο της νεότητας»

Τα τρία συστατικά που καταπολεμούν τις ρυτίδες και τονώνουν τα κύτταρα του δέρματος

Το «ελιξήριο της νεότητας» κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε; Ή πρόκειται για ένα μαγικό φίλτρο, τη συνταγή του οποίου γνωρίζουν ελάχιστοι; Οι επιστήμονες δεν… αποδέχονται την προσέγγιση της μαγείας, δηλώνουν ωστόσο ότι το πραγματικό «μαγικό φίλτρο» για τη νεότητα, υπάρχει όντως σε πολύ συγκεκριμένες τροφές και ποτά, όπως το κρασί και η σοκολάτα, αλλά και… γλυκύτατες συνήθειες, όπως το… φιλί! Αν κάποιος διαθέτει τη δυνατότητα, ή την ευκαιρία να συνδυάσει αυτά τα τρία «συστατικά», τότε όχι μόνο θα αισθάνεται νέος ή νέα, αλλά θα είναι… ξεκάθαρο στο πρόσωπό του!

Παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι το φιλί προκαλεί την ενεργοποίηση «θετικών» ορμονών, μέσω των οποίων ο άνθρωπος όχι μόνο αισθάνεται πιο νέος, αλλά φαίνεται και πιο νέος, καθώς ο οργανισμός του ανανεώνει περισσότερα κύτταρα.

Νέα έρευνα απέδειξε ότι ανάλογες «υπηρεσίες» προσφέρει η κατανάλωση κρασιού και σοκολάτας, πάντα με μέτρο, αν και όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, ανακάλυψαν ότι το κρασί και η σοκολάτα βοηθούν τα παλιά κύτταρα να ανανεωθούν και να αντικατασταθούν από νέα, με συνέπεια το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό και ως εκ τούτου, να εξαφανίζονται ή έστω να περιορίζονται οι ρυτίδες.

Την έρευνα πραγματοποίησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, στη Βρετανία.

protothema.gr