Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2020 που αφορά 300.000 δικαιούχους, όπως προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.
O διοικητής του ΟΑΕΔ μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι “μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα, όλη η αίτηση είναι ηλεκτρονική, δεν χρειάζεται να πάνε οι ενδιαφερόμενοι σε κάποια υπηρεσία, δεν χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία πουθενά , όλα γίνονται ηλεκτρονικά”. Eν συνεχεία αναφέρθηκε στον τρόπο που θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος λέγοντας ότι, ” Κανείς δεν παίρνει χρήματα στο χέρι. Παίρνουν έναν μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό δηλαδή ουσιαστικά μια ηλεκτρονική επιταγή την οποία όταν πάνε στο ξενοδοχείο λένε στον ξενοδόχο τον αριθμό αυτόν και ανάλογα με τα βράδια των διανυκτερεύσεων χρησιμοποιείται η επιταγή”.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους δικαιούχους και στα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος λέγοντας πως “δικαιούχοι είναι όσοι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστο 50 ημέρες ασφάλισης στο ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή έχουν 50 ημέρες παροχή μητρότητας ή έχουν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, είτε έχουν ένα συνδυασμό των παραπάνω για 50 ημέρες το προηγούμενο έτος ή είναι γραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Δηλαδή ουσιαστικά είναι για εργαζόμενους και ανέργους που έχουν 50 ημέρες είτε ασφάλισης είτε ανεργίας επιδοτούμενης μέσα στο προηγούμενο έτος”.
“Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση αλλά η μοριοδότηση σταματάει στις 30 χιλ. ευρώ , δηλαδή μέχρι 12 χιλ. ευρώ υπάρχει μεγαλύτερη μοριοδότηση, μέχρι 20 χιλ. ευρώ η δεύτερη μεγαλύτερη μοριοδότηση και μέχρι 30 χιλ. ευρώ η τρίτη μεγαλύτερη μοριοδότηση για οικονομικό εισόδημα.Δηλαδή ουσιαστικά όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση αλλά η μοριοδότηση σταματάει στις 30 χιλ. ευρώ”,πρόσθεσε και σημείωσε πως “ υπάρχουν μόρια για τα παιδιά και για το πόσες μέρες έχεις ασφάλιση “.
Τέλος ανέφερε το χρονικό διάστημα που μπορούν να πάνε οι δικαιούχοι του προγράμματος διακοπές. “Κάθε χρόνο το πρόγραμμα ξεκινά 1η Αυγούστου και λήγει 31 Ιουλίου, είναι 12 μηνών διάρκειας του επόμενου χρόνου”, τόνισε και επεσήμανε πως υπάρχουν περιοχές όπου δεν χρειάζεται ιδιωτική συμμετοχή για 10 διανυκτερεύσεις και αυτές είναι “Λέσβο, Λέρο, Σάμος , Χίος Κως” και “φέτος προσθέσαμε και τον Νομό Έβρο”

enikos.gr