Κοινωνικό μέρισμα: Υπεγράφη η ΚΥΑ

Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Λίγοι παραπάνω από 250.000 θα είναι οι δικαιούχοι, μεταξύ αυτών και ΑΜΕΑ χωρίς κανένα ηλικιακό κριτήριο, που θα πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ο στόχος είναι το μέρισμα να έχει δοθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του χρόνου. Τις επόμενες ημέρες, διευκρίνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας θα ανοίξει και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα αναφέρονται τα κριτήρια και οι προυποθέσεις για τη χορήγηση του. Το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει για φέτος τα 175.000.000 ευρώ.

Μεταξύ αυτών που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, εκτός από τους ΑΜΕΑ, θα είναι και βραχυχρόνιοι και μακροχρόνιοι άνεργοι.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Ενίσχυση που προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η Κυβέρνησή του «να μειώσει το μέρισμα», χορηγώντας – δήθεν – «13η σύνταξη».

Η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή».

thetoc.gr