Κοινωνικά μηνύματα για τον καρκίνο με αφορμή το βιβλίο «Όπου η ζωή…στο λευκό» της Έρης Μαυρογιάννη

Κοινωνικά μηνύματα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης στη μάχη κατά του καρκίνου, δόθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από κορυφαίες ιατρικές προσωπικότητες της πόλης μας στο κοινό των Τρικάλων, σε εκδήλωση μεαφορμή την παρουσίαση του νέου λογοτεχνικού βιβλίο της Τρικαλινής συγγραφέως και δημοσιογράφου Έρης Μαυρογιάννη «Όπου η ζωή…στο λευκό», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, που ήταν ενταγμένη στην παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 4η Φεβρουαρίου.

Η ενημέρωση του κόσμου για τη μέρα αυτή, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς και ο ψυχολογικός παράγοντας αυτού, μέσα στον κύκλο της οικογένειας και της κοινωνίας, ήταν το θέμα συζήτησης που θα αναπτύχθηκε από τους σπουδαίους επιστήμονες – γιατρούς.

Για το πολύκροτο αυτό θέμα μίλησαν στο κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση οι:

Μαρία Καναρά (MD, PhD, FEBS επιμελήτρια Α’ ΓΝΤ Υπεύθυνη Ιατρείου Μαστού ΓΝΤ).
Μαρία Γαλάνη ( Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια).
Αθανάσιος Μπαρτζιώκας ( Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος).
Νικόλαος Κολίτσας ( Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος).

Τον συντονισμό των ομιλητών και την παρουσίαση της βραδιάς έκανεο δημοσιογράφος της διαδικτυακής ενημερωτικής ιστοσελίδας trikalaIN, της εφημερίδας ΔΙΑΛΟΓΟΣ και τουΡάδιο Ζυγός Δημήτρης Παδιός, ενώ η συγγραφέας του βιβλίου Έρη Μαυρογιάννη αφηγήθηκε αποσπάσματα του βιβλίου της, που αποτελούν αληθινές ιστορίες ζωής.

Το βιβλίο «Όπου η ζωή…στο λευκό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας, μετά τα βιβλία «Όπου η ζωή…στο κόκκινο» και «Όπου η ζωή …στο μαύρο» που προηγήθηκαν.

Στο τέλος της παρουσίασης οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και η συγγραφέας υπέγραφε αντίτυπα των βιβλίων της.


Ευγενικοί χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ιστοσελίδα TrikalaIN και η εφημερίδα ΔΙΑΛΟΓΟΣ.