ΚΝΕ Τρικάλων : Η ζωή δεν τελειώνει στις εξετάσεις …

kke_simaia

 

 

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν τη μάχη των πανελληνίων  εξετάσεων. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους φτάσανε μέχρι εδώ δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες. Ξεπερνώντας τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματά στη μόρφωση και τη ζωή η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Και μόνο γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Χωρίς άγχος, με ψηλά το κεφάλι, χρειάζεται να δώσουν και τώρα τη μάχη των εξετάσεων, με πείσμα κι έχοντας επίγνωση ότι οι ατομικές προσπάθειες γίνονται στο έδαφος του ταξικού σχολείου, που βάζει εμπόδια. Γι’ αυτό και το μέλλον τους δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου των ταξικών φραγμών, της αμορφωσιάς και της ανταγωνιστικότητας. Το μέλλον κρίνεται και στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, εκεί όπου έχουν θέση και μπορούν να βρουν δικαίωση τα όνειρα και οι προσδοκίες, οι δικές τους και της οικογένειάς τους!

Γι’ αυτό, όποιο δρόμο κι αν πάρουν μετά το σχολείο, είτε συνεχίσουν τις σπουδές τους, είτε ψάξουν για δουλειά για να βοηθήσουν την οικογένειά τους , δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τα προβλήματα και τα εμπόδια: Να μη συμβιβαστούν με το μέλλον-κόλαση που τους ετοιμάζουν, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας, ήλιο με ήλιο για 400 ευρώ, με την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, με την πανάκριβη αμορφωσιά που τους ετοιμάζουν.

Να μη δεχτούν να τους τρομοκρατούν, να τους εκβιάζουν, να τους φοβίζουν! Να μη δεχτούν να τους κοροϊδεύουν! Δεν υπάρχουν «εύκολες» και «μαγικές» λύσεις, με τους νέους στη γωνία. Με την ίδια μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό που χρειάζεται τώρα για να δώσουν τη μάχη των εξετάσεων, οι χιλιάδες μαθητές –παιδιά της λαϊκής οικογένειας πρέπει να σκεφτούν , να  προετοιμαστούν , οργανωθούν  και παλέψουν  στις μεγάλες μάχες που έχουν μπροστά!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους μαθητές να μπουν στον αγώνα για όσα δικαιούνται και έχουν ανάγκη! Κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της δεξιάς και αριστερής διαχείρισης του! Το καινούργιο, το ριζοσπαστικό, το πρωτοπόρο που ψάχνουν, υπάρχει! Είναι έξω από τα όρια αυτού του συστήματος.

Πρέπει τώρα να κοιτάξουν όσα δικαιούνται και έχουν ανάγκη! Το δικαίωμά τους για μόρφωση χωρίς να πληρώνουν, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, το δικαίωμά τους να ονειρεύονται!

Ψηλά το κεφάλι! Σήμερα ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν αμύθητο πλούτο.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά! Ο λαός μπορεί να οικοδομήσει τη δική του εξουσία, να παράγει για τις δικές του ανάγκες και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων!

 

 

.