Κλιματική Αλλαγή: Γάλλος αστροναύτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου – Τι είδε από το διάστημα

«Ολόκληρες περιοχές της Γης φλεγονται. Καταιγίδες φέρνουν την καταστροφή με πέρασμά τους». Συγκλονίζει ο Γάλλος αστροναύτης με όσα είπε για την κλιματική αλλαγή. 

Μέσα από τα φινιστρίνια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο Γάλλος αστροναύτηςΤόμας Πεσκέ, έχει μια συγκλονιστική άποψη για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο αστροναύτης, χρησιμοποίησε μια βίντεο κλήση από το διάστημα για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου την Πέμπτη, καθώς διαπραγματευτές, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ακτιβιστές συνέχισαν να συναντώνται στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

«Βλέπουμε τη ρύπανση των ποταμών, την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε σε αυτήν την αποστολή ήταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ή κλιματικά φαινόμενα», είπε ο Πεσκέ στον Γάλλο πρόεδρο, Εμμαουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της κλήσης.

«Είδαμε ολόκληρες περιοχές να καίγονται από τον διαστημικό σταθμό, στον Καναδά, στην Καλιφόρνια», είπε. «Είδαμε όλη την Καλιφόρνια καλυμμένη από ένα σύννεφο καπνού και φλόγες με γυμνό μάτι, ορατές από 400 χιλιόμετρα».

Από το διάστημα, «είναι ένα σοκ το πόσο εύθραυστη είναι η γη», συνέχισε ο Πεσκέ. «Είναι μια εμπειρία να δούμε πόσο απομονωμένοι είμαστε ως όαση, με περιορισμένους πόρους».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη αποστολή του Πεσκέ στον διαστημικό σταθμό. Το 2016-2017 πέρασε επίσης 197 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη γη. Οι καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας γίνονται όλο και πιο ορατές, είπε.

«Χρόνο με το χρόνο, γνωρίζουμε επίσης ότι καταρρίπτουμε το ρεκόρ για τις πυρκαγιές, τις καταιγίδες, αλλά και τις πλημμύρες. Και αυτό είναι πολύ, πολύ ορατό. Είδα πολύ καθαρά τη διαφορά σε σύγκριση με την αποστολή μου πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε ο αστροναύτης.

Ο Μακρόν είπε ότι ο στόχος για τους συνομιλιτές για το κλίμα στη Σκωτία πρέπει να είναι η επιτάχυνση της αντίδρασης της ανθρωπότητας.

«Υπάρχει ακόμα τεράστια δουλειά μπροστά μας και νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε», είπε ο Γάλλος ηγέτης.

cnn.gr