Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων αποτελούμενο από τον Βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην Βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο, τον Γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων Σταύρο Νταούλα και εκπροσώπους της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου, επισκέφθηκαν τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Κων/νο Γρηγορίου, για να ενημερωθούν από κοντά για όσα προβλήματα και ελλείψεις έχουν δημιουργηθεί, στην εύκολη μάχη που δίνεται καθημερινά κατά της πανδημίας.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, στη σύσκεψη που ακολούθησε στο γραφείο της διοίκησης, συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, όπως οι Στέφανος Τσουρβάκας, Στέφανος Μυλωνάς, Βάιος Τάσιος, Κική Παγδάτογλου και Ματίνα Κούκια, καθώς και η νομική εκπρόσωπος του ΓΝ Τρικάλων Μαρίνα Καραμέτου.

Εκείνο που επισημάνθηκε στη σύσκεψη τόσο από τον Διοικητή όσο και από τους γιατρούς, είναι οι πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτελείται το ιατρικό καθήκον, καθώς η πίεση που ασκείται από τις πολλές εισαγωγές ασθενών με Covid, τόσο στην κλινική του 4ου ορόφου όσο και στη ΜΕΘ είναι αφόρητα μεγάλη, που φυσικό είναι να δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές του υγειονομικού προσωπικού που αγωνίζεται γενναία νυχθημερόν για να τα καταφέρει να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας, όσο και από την εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου που έχει φτάσει και ξεπεράσει τα όρια του. Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που οι ανάγκες για νοσηλεία είναι πολύ μεγάλες, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν ούτε το απαιτούμενοι προσωπικό για να ανταπεξέλθει, αλλά ούτε και οι απαιτούμενοι χώροι. Ο Διοικητής κ. Γρηγορίου τόνισε πως το υγειονομικό προσωπικό που έχει βγει σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού του, δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί πλήρως από νέο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία σε αρκετά τμήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι γιατροί διαμαρτυρήθαν προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας με κραυγή αγωνίας να γίνει άμεση επίταξη από την πολιτεία ιδιωτικών γιατρών και χώρων, όπως αυτός της «Αρωγής», όπως και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των Κέντρων Υγείας και ιδιωτικών κλινικών, καθώς αν η πανδημία το επόμενο διάστημα συνεχίσει μ’ αυτούς τους ρυθμούς, τότε είναι ξεκάθαρο πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας άλλων ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ιδιαίτερη αναφορά στη σύσκεψη έγινε και για το γεγονός «χορού» μετακινήσεων με απόφαση της 5ης ΥΠΕ, γιατρών του νοσοκομείου Τρικάλων προς άλλα νοσοκομεία για κάλυψη αναγκών Covid , δουλεύοντας ακατάπαυστα επί 120 ώρες χωρίς σταματημό, γεγονός που έχει ως συνέπεια την περαιτέρω αποδυνάμωση του Γενικού  Νοσοκομείου Τρικάλων.