Κλιμάκιο του «Φυσάει Κόντρα» στo εκκοκκιστήριο Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών… προς επιθεώρηση

ekkokistirio_copy

Καθώς φαίνεται, από πλευράς του συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα» – ο οποίος και ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την σχετική έκδοση ψηφίσματος πριν από λίγους μήνες, το πρόβλημα της εκπομπής αερίων ρύπων από την καύση των υπολειμμάτων του εκκοκκισμένου βαμβακιού στις εγκαταστάσεις του Εκκοκκιστηρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων – το θέμα που αφορά μια σημαντική παράμετρο ρύπανσης του περιβάλλοντος της περιοχής και άπτεται της δημόσιας υγείας των κατοίκων, πρόκειται να έχει συνέχεια.

Μέσα στην βδομάδα που ακολουθεί, κλιμάκιο που θα απαρτίζεται από τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Δημήτρη Παπαθανασίου και επιστημονικούς συνεργάτες της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα», θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου.

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στο trikalain.gr ο κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, δήλωσε σχετικά:

 

«Πριν λίγους μήνες υποσχεθήκαμε στους κατοίκους του Μεγαλοχωρίου, ότι η φετινή περίοδος του εκκοκκισμού δεν θα δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία των κατοίκων.

Για αυτό σε πρώτη φάση τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε κλιμάκιο, το οποίο και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο η διοίκηση της Ένωσης έλαβε το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της ρύπανσης, ώστε να μην υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την καύση των υπολειμμάτων, αλλά κυρίως να μην θίγεται η δημόσια υγεία των κατοίκων».

                                                                                                                                                                                                        Λέλα Κατεχάκη