Κλίμα τροπικό σήμερα (18/08) στη Θεσσαλία με ζέστη και καταιγίδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα ζέστης που σαρώνει την χώρα μας και κορυφώνεται σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, με θερμοκρασίες που ίσως αγγίξουν τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Πώς αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο…

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, σήμερα, Τετάρτη, περιμένουμε θερμοκρασίες 39 – 40 βαθμούς Κελσίου, σε τοπικό επίπεδο, στη Θεσσαλία και τη Βοιωτία, ενώ 37 βαθμούς θα φτάσουν τα θερμόμετρα σε Λακωνία και Έδεσσα. Κατά τόπους καταιγίδες, περιμένουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα είναι τοπικού χαρακτήρα, ενώ στην Αττική τα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 36 βαθμούς και στην Θεσσαλονίκη τους 34.

Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι, 3 με 5 μποφόρ βορειοδυτικοί και ίσως φτάσουν τα 6 στα νοτιοανατολικά πελάγη.

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Από την Πέμπτη (19.08.2021), περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας. Θα ενισχυθεί το μελτέμι στα 6 ίσως και 7 μποφόρ, τοπικά στο πιο νοτιοανατολικά πελάγη.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 35-36 βαθμούς, ενώ στην Αττική τους 34 και στη Θεσσαλονίκη τους 32. Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα δούν τα τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, οι Σποράδες και η Εύβοια. Στα ηπειρωτικά θα υπάρξει έντονη αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα αυξηθούν ίσως φτάσουν και τα 7- 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς.