Κλέψανε τουρίστες στην Καλαμπάκα, τους πιάσανε στη Θεσ/νίκη

Astunomia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πολυήμερη αστυνομική έρευνα και επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση πενταμελούς κυκλώματος αλλοδαπών, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων και τουριστών σε Θεσσαλία, Ανατολική Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έθεταν υπό παρακολούθηση ηλικιωμένους που πραγματοποιούσαν αναλήψεις χρηματικών ποσών από χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και χρησιμοποιώντας, κατά κανόνα, τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν τα αναληφθέντα ποσά.

Ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, στα Μετέωρα Καλαμπάκας, πλησίαζαν αλλοδαπούς τουρίστες και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κατάφεραν να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Συνελήφθη ο 54χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ομάδας, ηλικίας 23, 44, 21 και 29 ετών, οι οποίοι είχαν αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους, όπως αυτόν του «τσιλιαδόρου», του «οδηγού» και των «παρατηρητών

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, με τη μέθοδο της απασχόλησης, η εγκληματική ομάδα, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, εκτός της παραπάνω περίπτωσης, προέβη σε κλοπές χρηματικών ποσών από έναν ηλικιωμένο στην πόλη της Βέροιας και τρεις αλλοδαπούς τουρίστες στα Μετέωρα Καλαμπάκας.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.