«Κλειδώνουν» 2 ή 9 Οκτωβρίου ως οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών

Όλα δείχνουν προς οδεύουμε για τις επόμενες εθνικές εκλογές, μέσα στο επόμενο φθινόπωρο. Παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ολοένα και κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές το 2022.

Η 2α ή το πολύ η 9η Οκτωβρίου, θεωρούνται απ΄αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, πως είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και αυτό βασίζεται κυρίως στους παρακάτω λόγους:

Δεν μπορεί να πάμε στον επόμενο χειμώνα, που προβλέπεται να είναι πολύ δύσκολος οικονομικά, με την ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα. Ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή, για να εξασφαλίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, ώστε να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ευκαιρία της παρουσίας του στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, να προκηρύξει εκλογές αφού προηγουμένως εξαγγείλει νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Και βέβαια ο Πρωθυπουργός θα σταθμίσει με προσοχή και την δημοσκοπική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που του δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Πολλοί είναι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού που εισηγούνται να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο και όχι την άνοιξη, καθώς ο χειμώνας που θα προηγηθεί προβλέπεται να είναι αρκετά δύσκολος οικονομικά. Τα οικονομικά επιτελεία είναι σε επαγρύπνηση ανά την χώρα, με τους υποψηφίους να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα και πολλοί έχουν ήδη αρχίσει τις περιοδείες στις εκλογικές τους περιφέρειες. Οι εξελίξεις θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες και ραγδαίες και θα τις παρακολουθούμε στενά!