ΚΚΕ(μ-λ) Tρικάλων: Να καταγγελθεί πλατιά η απόφαση-πρόκληση για Κορκονέα-Σαραλιώτη

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να καταδικάσει σε μόλις 13 χρόνια φυλάκιση τον Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποτελεί μια ωμή πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα λαού και εργαζομένων. Με τη φτηνή δικαιολογία του «πρότερου έντιμου βίου» ο εν ψυχρώ δολοφόνος που το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008 σήκωσε όπλο και πυροβόλησε ενάντια σε ανυπεράσπιστα παιδιά, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορεί ελεύθερος, παρέα με τον συνεργό του Σαραλιώτη, ο οποίος κρίθηκε «αθώος λόγω αμφιβολιών»(!!!) κάνοντας την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη.

Για έντεκα χρόνια το αστικό πολιτικό σύστημα και η ψευτοδικαιοσύνη του αναζητούσαν τον κατάλληλο τρόπο και την κατάλληλη στιγμή, ώστε να κλείσουν το κεφάλαιο «δολοφονία Γρηγορόπουλου» με τρόπο που να αποτελεί πολιτική ρεβάνς για το τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας που ξέσπασε τον Δεκέμβρη του 2008 ενάντια συνολικά  στην πολιτική του συστήματος της καταστολής και της απαξίωσης της ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κίνημα που κλόνισε το αστικό πολιτικό σύστημα και έβγαλε στην επιφάνεια με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή.

Οι διαρκείς διακοπές και αναβολές της δίκης ήταν στοιχεία αυτής της μεθόδευσης και είχαν ήδη καταγγελθεί πλατιά. Η χθεσινή απόφαση αποτέλεσε την επιβεβαίωση αυτών των καταγγελιών.

Το αστικό δικαστικό σύστημα που εξαντλεί την αυστηρότητά του απέναντι σε άνεργες καθαρίστριες για τις ημερομηνίες σε απολυτήρια  ή σε γιαγιάδες που πωλούν σε λαϊκές για να επιβιώσουν, που καταδικάζει με πάσα ευκολία τους λαϊκούς αγωνιστές, που κρίνει παράνομες τις απεργίες και κάθε αγώνα που απειλεί την αστική «τάξη» της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της φασιστικοποίησης, το σύστημα που ρίχνει δυσβάσταχτες ποινές σε όσους τολμούν να αντιστέκονται, είναι αυτό που ρίχνει στα μαλακά τους δικούς του ανθρώπους, ελευθερώνει τον Μελίστα και τον Καλαμπόκα και φροντίζει να επιβεβαιώνει ότι η αστική «δικαιοσύνη» όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά είναι βαθιά ταξική.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν την προκλητική απόφαση. Καλεί τις αριστερές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες να πάρουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να ακουστεί πλατιά και αποφασιστικά η λαϊκή καταγγελία της. Με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή η απόφαση να μην αποτελέσει το προανάκρουσμα για την έκβαση μιας ακόμη δίκης που «χρονίζει», της δίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης θα είναι για πάντα ένοχοι στις συνειδήσεις λαού και νεολαίας.

Η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα είναι για πάντα ζωντανή.