ΚΚΕ(μ-λ) Τρικάλων: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Π.Φύσσα

Συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη του 2013. Στο κέντρο του Κερατσινίου τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» αποφάσισαν να “τιμωρήσουν” τον Παύλο για την αντιφασιστική του τοποθέτηση και δράση. Ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς με την υποστήριξη των υπόλοιπων χρυσαυγιτών δεν δίστασε να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου.
Ήταν η εποχή που η «Χρυσή Αυγή» με τις πλάτες του επίσημου πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έβρισκε πρόσφορο έδαφος για να εξαπολύει σχεδόν καθημερινά τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, απεργούς εργάτες και όποιους θεωρούσε πως θα μπορούσαν να βάλουν φραγμό στα βρώμικα και αρρωστημένα ιδεολογήματα της.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη συνέχεια υπηρέτησε με συνέπεια τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση που έχει επικρατήσει στο λαό και προχώρησε με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή επίθεση.

Σήμερα, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να απειλεί, η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας και κάνει σαφές ότι το μόνο σχέδιο που διαθέτει είναι να μην διαταραχθεί, όσο γίνεται, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα μέτρα προστασίας σε εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, υπηρεσίες είναι για τους εργαζόμενους αστεία, ενώ η πολυδιαφημισμένη «ενίσχυση» των δομών περίθαλψης έχει οδηγήσει σε 5.000 λιγότερους εργαζόμενους (3.000 μόνιμους και 2.000 έκτακτους) το Μάη του 2020 σε σχέση με το Μάη του 2019!

Ταυτόχρονα συνεχίζεται το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής με τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και την εντεινόμενη καταστολή ενάντια στο λαό και τις κινηματικές διαδικασίες. Την ίδια ώρα οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν υπό διωγμό και εξαθλιωμένοι και στη χώρα μας, βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της συντονισμένης επίθεσης του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος στους λαούς όλου του κόσμου. Σ’ αυτό το έδαφος αναπτύσσονται τα φασιστικά μορφώματα, οι φασίστες γίνονται θεσμικοί παράγοντες, ενώ οι κομμουνιστικές και επαναστατικές απόψεις διώκονται σε όλη την Ευρώπη, οι κομμουνιστές και αγωνιστές που υπερασπίζονται τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα  διώκονται ως τρομοκράτες.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Μόνο η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει το φασισμό, τον πόλεμο, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 στις 7:30μμ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ