Κινητοποίηση στα Τρίκαλα ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τα μέλη της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, για την ενημέρωση της Τρικαλινής κοινωνίας, πάνω στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται. Κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση με αφορμή τη ΔΕΘ το Σάββατο, και ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη. Για το σκοπό αυτό θα μισθωθεί λεωφορείο και εξυπακούεται ότι, για τη μετακίνηση, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή test). Οι εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα σωματεία τους ή την Πέμπτη 9/9 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τα βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν η κατάργηση του  ν.4808/21 για τα εργασιακά και ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και η στήριξη του ΕΣΥ με την κατάργηση των αναστολών εργασίας.