Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών Νομού Τρικάλων

 apergia daskalon

Κινητοποιήσεις ενάντια στα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση από το σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώθηκε η διεξαγωγή σεμιναρίου στις 3 και 4 Ιουνίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο για τους Διευθυντές/τριες 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων με σκοπό την επιμόρφωσή τους σε θέματα αξιολόγησης. Η επιμόρφωση περιλαμβάνει θέματα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών (σκοπός, κριτήρια, μέσα, πλαίσιο, διαδικασίες, εργαλεία, καταγραφή).
Η ανακοίνωση του χώρου και του χρόνου διεξαγωγής του σεμιναρίου έγινε την τελευταία στιγμή σε μια περίοδο που τα σχολεία ετοιμάζονται για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς , ανατρέποντας το σχολικό προγραμματισμό, χωρίς να συνεκτιμήσουν το διοικητικό φόρτο εργασίας, αλλά και το διδακτικό έργο των διευθυντών των σχολείων. Είναι φανερή η προσπάθεια αποδυνάμωσης του εκπαιδευτικού κινήματος που έχει δείξει την αντίδρασή του στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εφαρμογή της αξιολόγησης που έχει σκοπό τις απολύσεις, τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
Το Δ/Σ του Συλλόγου μας:
1) Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων σε συνάντηση τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 19.00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για να οργανώσουμε τη δράση μας. Είναι σημαντικό να έχουμε όλοι ενιαία στάση.
2) Κηρύσσει 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 3 και 4 Ιουνίου μόνο για τους Διευθυντές των Σχολείων και τους καλεί να μην πάρουν μέρος στο σεμινάριο που θέτει σε κίνδυνο σχολεία και συναδέλφους.
3) Κηρύσσει στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 3 Ιουνίου από τις 8.00 ως τις 11.00 και καλεί όλους τους συναδέλφους στο 10ο Δημοτικό Σχολείο για να ακυρώσουμε κι αυτό το σεμινάριο στην πράξη.
4) Υπενθυμίζει ότι την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014, στις 19.00, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γκαμπράνας Αθανάσιος                Καργιώτη Χαρίκλεια

.