Κίνηση Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή το πρωίθα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλωνκαι εν συνεχεία θα τελέσει το κτητορικό μνημόσυνο.

Το μεσημέρι στη 1 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Πρίνουςόπου θα ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα της ενορίας και θα ομιλήσει καταλλήλως.

Το απόγευμα στις 6 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης όπου θα ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα της ενορίας και θα ομιλήσει καταλλήλως.

Την Τρίτη το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων θα προεδρεύσει κατά την πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για το έτος 2018. Εν συνεχεία θα ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα των ιερέων και θα ομιλήσει καταλλήλως.

Το απόγευμα στις 5:30 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Παραποτάμου.

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Την Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 5 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του μεθεόρτου εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας ΤρικάλωνΕν συνεχεία, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου. Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανεύσεως θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Φωτάδος.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μικρού Κεφαλοβρύσου επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ευθυμίου του Μεγάλου.

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη του υπερφυούς θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας», πιστό αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό Ναό..

Την Κυριακή το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το απόγευμα θα μεταβεί στην Καρδίτσα όπου θα συμμετάσχει στον εόρτιο Εσπερινό για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη του υπερφυούς θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας».

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

 

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, θα ομιλήσει καταλλήλως κατά την πρώτη Σύναξη των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για το έτος 2018.

Το απόγευμα στις 5:30 θα συγχοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία, μετά την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, θα ομιλήσει καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Φλαμούλι.

Την Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στη Φωτάδα.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Ριζαριό.